skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zestaw produktów. Możesz wziąć już pokrojoną rybę, kupiłem całą kilogramową rybę.
Krok 2:
Oczyść rybę z łusek, wypatrosz, pokrój na filety. Pamiętaj, aby usunąć skrzela z głowy.
Krok 3:
Włóż głowę, ogon, szkielet, brzuch i płetwy do garnka. Dodaj sól, pieprz, liść laurowy i połowę cebuli.
Krok 4:
Napełnij zimną wodą. Na dużym ogniu doprowadzamy do wrzenia, usuwamy kamień. Zmniejsz ogień do minimum, przykryj pokrywką i gotuj przez czterdzieści minut. Prawidłowo ugotowany bulion będzie całkowicie przezroczysty.
Krok 5:
Pokrój drugą połowę cebuli w kostkę, marchewki w cienkie plasterki.
Krok 6:
Dodaj olej roślinny do miękkości i przezroczystości. Nie musisz smażyć.
Krok 7:
W innym rondlu wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, zalewamy odcedzonym bulionem, doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodaj umytą kaszę kukurydzianą, smaż z patelni i gotuj na małym ogniu przez pół godziny.
Krok 8:
Następnie włóż filet rybny pokrojony na porcje do wrzącej zupy i gotuj przez dziesięć minut.
Krok 9:
Posyp posiekanymi ziołami, dodaj przyprawy. Pozwól zupie parzyć przez 10-15 minut.
Krok 10:
Serwujemy i podajemy do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kasza kukurydziana - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Keta świeża - 138 kcal/100g
- Keta solona - 184 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g