konserwy z ryb rzecznych w powolnym szybkowarze

konserwy rybne w domu. Pyszne i proste! Takie przygotowanie pomoże Ci w przypadku nieoczekiwanych gości lub gdy nie ma czasu na gotowanie. Otworzyłem taki słoik konserw rybnych - i pyszny obiad lub lunch na stole. Okazuje się bardzo smaczny zarówno na gorąco, jak i na zimno!
Natalia CybulskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 86 % 18 g
tłuszcze 10 % 2 g
węglowodany 5 % 1 g
94 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie potrzebne produkty. Ryba powinna być schłodzona, świeża. Mamy rybę rzeczną i wziąłem: tusze sandacza, stek szczupaka i filet z okonia. Możesz także użyć innych ryb rzecznych, takich jak karp lub karp, ale preferowana jest odmiana ryb o minimalnej ilości kości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    U sandacza oddziel filety, u szczupaka usuń kości. Pokrój wszystkie rodzaje ryb na kawałki o grubości około 3 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż rybę do miski multicookera, wlej szklankę wody. Jeśli chcesz, aby gotowa ryba okazała się pięknym złotym kolorem, zamiast wody użyj parzonej herbaty o średniej mocy. Naturalnie bez herbaty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Posolić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włącz tryb gaszenia, czas 1 godziny. Następnie pozostaw miskę z rybą na kolejną 1 godzinę w powolnej kuchence.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Sterylizuj słoiki w wygodny sposób (parz wrzącą wodą, sterylizuj nad parą lub w kuchence mikrofalowej), zagotuj pokrywki. Polecam wziąć małe puszki, aby wystarczyły na 1 posiłek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż rybę do słoików.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Napełnij pozostałym bulionem aż do szyi.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zamknij lub zwiń pokrywki. Przechowuj taki przedmiot w chłodnym miejscu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Może być podawany jako zimna przekąska lub jako gorące, podgrzane danie. Smacznego!

z całej obfitości półfabrykatów, które robię, ryby zajmują szczególne miejsce. W końcu konserwy rybne w sklepie są przepełnione różnymi dodatkami. I chcesz nakarmić swoją rodzinę jak najbardziej naturalnymi produktami.
te konserwy rybne w zasadzie nie zawierają niczego poza rybami, więc gorąco polecam je ugotować. Możesz użyć absolutnie każdej ryby, nawet szlachetnych odmian: łososia lub jesiotra.
możesz użyć takiej ryby w puszkach do przygotowania sałatki rybnej, do nadziewania ciast i ciast oraz po prostu jako gorące danie lub przekąskę.
mam nadzieję, że przepis Ci się przyda!
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Sandacz gotowany - 97   kcal/100g
  • Sandacz - 89   kcal/100g
  • Sandacz świeży - 84   kcal/100g
  • Sandacz nadziewany - 144   kcal/100g
  • Okoń morski wędzony na gorąco - 175   kcal/100g
  • Okoń morski gotowany - 112   kcal/100g
  • Okoń morski świeży - 117   kcal/100g
  • Okoń morski duszony - 120   kcal/100g
  • Okoń rzeczny pieczony - 180   kcal/100g
  • Okoń rzeczny pieczony - 103   kcal/100g
  • Okoń rzeczny - 109   kcal/100g
  • Okoń rzeczny świeży - 82   kcal/100g
  • Okoń rzeczny nadziewany - 130   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy