skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie potrzebne produkty. Ryba powinna być schłodzona, świeża. Mamy rybę rzeczną i wziąłem: tusze sandacza, stek szczupaka i filet z okonia. Możesz także użyć innych ryb rzecznych, takich jak karp lub karp, ale preferowana jest odmiana ryb o minimalnej ilości kości.
Krok 2:
U sandacza oddziel filety, u szczupaka usuń kości. Pokrój wszystkie rodzaje ryb na kawałki o grubości około 3 cm.
Krok 3:
Włóż rybę do miski multicookera, wlej szklankę wody. Jeśli chcesz, aby gotowa ryba okazała się pięknym złotym kolorem, zamiast wody użyj parzonej herbaty o średniej mocy. Naturalnie bez herbaty.
Krok 4:
Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Posolić.
Krok 5:
Włącz tryb gaszenia, czas 1 godziny. Następnie pozostaw miskę z rybą na kolejną 1 godzinę w powolnej kuchence.
Krok 6:
Sterylizuj słoiki w wygodny sposób (parz wrzącą wodą, sterylizuj nad parą lub w kuchence mikrofalowej), zagotuj pokrywki. Polecam wziąć małe puszki, aby wystarczyły na 1 posiłek.
Krok 7:
Włóż rybę do słoików.
Krok 8:
Napełnij pozostałym bulionem aż do szyi.
Krok 9:
Zamknij lub zwiń pokrywki. Przechowuj taki przedmiot w chłodnym miejscu.
Krok 10:
Może być podawany jako zimna przekąska lub jako gorące, podgrzane danie. Smacznego!
z całej obfitości półfabrykatów, które robię, ryby zajmują szczególne miejsce. W końcu konserwy rybne w sklepie są przepełnione różnymi dodatkami. I chcesz nakarmić swoją rodzinę jak najbardziej naturalnymi produktami.
te konserwy rybne w zasadzie nie zawierają niczego poza rybami, więc gorąco polecam je ugotować. Możesz użyć absolutnie każdej ryby, nawet szlachetnych odmian: łososia lub jesiotra.
możesz użyć takiej ryby w puszkach do przygotowania sałatki rybnej, do nadziewania ciast i ciast oraz po prostu jako gorące danie lub przekąskę.
mam nadzieję, że przepis Ci się przyda!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Okoń morski wędzony na gorąco - 175 kcal/100g
- Okoń morski gotowany - 112 kcal/100g
- Okoń morski świeży - 117 kcal/100g
- Okoń morski duszony - 120 kcal/100g
- Okoń rzeczny pieczony - 180 kcal/100g
- Okoń rzeczny pieczony - 103 kcal/100g
- Okoń rzeczny - 109 kcal/100g
- Okoń rzeczny świeży - 82 kcal/100g
- Okoń rzeczny nadziewany - 130 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g