skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki są najprostsze i najtańsze. Planowałem przygotować zupę wieczorem, po pracy, dlatego rano umyłem jęczmień i namoczyłem go.
Krok 2:
Wieczorem zad puchł i stał się taki piękny. Kładziemy garnek z wodą na kuchence, solimy i doprowadzamy wodę do wrzenia. Opuszczamy jęczmień, robimy średni ogień. Niech się gotuje, a my zajmiemy się warzywami.
Krok 3:
Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Możesz użyć słomy, jak chcesz. Natychmiast opłucz ziemniaki pod bieżącą wodą, spłucz nadmiar skrobi i wyślij ziemniaki na patelnię.
Krok 4:
Teraz obierz cebulę i marchewkę. Zmiel i usmaż na oleju roślinnym
Krok 5:
Nie marnuj czasu. Podczas gdy cebula i marchewka są smażone, rozbijamy ryby na kawałki. Użyłem konserw rybnych we własnym soku z dodatkiem oleju. Cały płyn wlewam do zupy. Tam też dodaję rybę.
Krok 6:
Układam cebulę z marchewką w tym samym czasie, co konserwy. W tym samym czasie pieprz z lavrushką. Gotuj przez pięć minut. Spróbuj, jeśli to konieczne, dodaj sól.
Krok 7:
Zupa jest dobra na gorąco. Mój mąż uwielbia taką zupę ze śmietaną, a dla mnie jest dobra w tej formie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Sardynki konserwowe - 221 kcal/100g