bułki jajeczne z czerwoną rybą

proste, szybkie, eleganckie, smaczne, na dni powszednie i święta! Bułki jajeczne z czerwoną rybą to oryginalne, piękne danie na świąteczną ucztę lub rodzinną codzienną kolację. Bułki są obfite, delikatne, pikantne, orzeźwiające w smaku. Wysiłek będzie wymagał minimum, a wynik jest doskonały!
wiaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 9 g
tłuszcze 54 % 14 g
węglowodany 12 % 3 g
152 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułki jajeczne z czerwoną rybą? Przygotuj wszystkie składniki zgodnie z listą. Przepis wskazuje produkty na jedną bułkę, ale zrobiłem podwójną normę. Weź duże jaja kurze z jasnopomarańczowym żółtkiem, a następnie omlet okaże się żółty, piękny. Umyj je dokładnie, ponieważ skorupki jaj zawierają bardzo dużo bakterii.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wbij jajka do odpowiedniego pojemnika. Sól i pieprz do smaku. Kiedy solisz, weź pod uwagę stopień zasolenia używanej ryby, w przeciwnym razie ryzykujesz osolone danie. Ubij jajka widelcem, aby żółtko i białko dobrze się połączyły.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nasmaruj patelnię olejem roślinnym i dobrze podgrzej. Patelnia może być żeliwna, ceramiczna lub nieprzywierająca. Olej roślinny może być oliwą lub słonecznikiem, ale koniecznie rafinowany, aby nie przypalić się na patelni. Wlać mieszaninę jajek. Gotuj na małym ogniu przez około dwie minuty z jednej strony, a następnie odwróć i smaż przez kolejne dwie minuty z drugiej strony. Naleśnik jajeczny jest gotowy!

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj pozostałe składniki. Pokrój czerwoną małosolną rybę ostrym nożem w cienkie paski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umyj i osusz papierowymi ręcznikami świeży ogórek sałatkowy. Jeśli jego skóra jest cienka i nie jest uszkodzona, nie możesz jej odciąć. Pokrój ogórek w długie paski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś gotowy naleśnik jajeczny na deskę do krojenia. Najpierw posmaruj twaróg miękkim serem. Warstwa sera nie powinna przekraczać grubości 8 mm, w przeciwnym razie Gruba rolka źle się zwinie i okaże się niechlujna.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na warstwie sera ułóż kostki ogórka w dwóch rzędach, a następnie paski rybne w dwóch rzędach. Kontynuuj układanie po kolei dwóch rzędów ogórki i dwa rzędy ryba.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Mocno zwiń bułkę jajeczną.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zawiń rolkę w folię spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby nasiąkła i ostygła.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wyjmij rolkę z lodówki, usuń folię. Ostrym nożem pokrój w plastry o grubości około 2 cm. Przed podaniem udekoruj ziołami, takimi jak świeże liście pietruszki, gałązki koperku.

bułkę jajeczną z czerwoną rybą można przygotować z wyprzedzeniem, oszczędzając energię i czas, ustawiając na całą noc w lodówce, a następnego dnia krojąc i podając na świątecznym stole.

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy