skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować zupę, przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Warzywa, cebulę, marchewkę i ziemniaki, obierz i opłucz pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń. Do zupy możesz wziąć dowolną część kurczaka.
Krok 2:
Napełnij kurczaka zimną wodą, zagotuj i gotuj przez 30 minut. Podczas gotowania utworzy się piana, którą należy usunąć. Następnie wyciągnij kurczaka i oddziel mięso od kości. Włóż mięso do odcedzonego bulionu i ponownie zagotuj. Pokrój ziemniaki na małe kawałki i dodaj do garnka. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.
Krok 3:
Podczas gotowania ziemniaków w zupie przygotuj smażenie. Aby to zrobić, drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki nie drobną lub średnią tarką.
Krok 4:
Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i włóż posiekaną cebulę i marchewkę. Smaż wszystko razem przez 3-4 minuty. Pamiętaj, aby od czasu do czasu mieszać, aby warzywa się nie przypaliły. Przypalone pieczenie może zepsuć smak całej zupy.
Krok 5:
Włóż gotową pieczeń do garnka z zupą. Następnie dodaj makaron. Do smaku dodaj trochę soli i przypraw do zupy. Trochę mielonego pieprzu nadaje się jako przyprawa. Ale lepiej nie dodawać liści laurowych do zupy z kurczaka, ponieważ przerywa główny smak kurczaka. Wymieszaj i gotuj wszystko razem przez około 10 minut. Następnie zdejmij garnek z ognia i wlej gotową zupę do przygotowanych talerzy.
Krok 6:
Opcjonalnie zupę przed podaniem można posypać świeżymi ziołami.
Krok 7:
Pyszna, aromatyczna zupa jest gotowa! Smacznego!
jeśli chcesz zrobić zupę w lekkiej wersji, użyj piersi z kurczaka, aby ją przygotować. Aby uzyskać bardziej bogaty bulion, udka lub udka z kurczaka są idealne.
aby makaron w zupie nie pęczniał następnego dnia, można go krótko podsmażyć na suchej patelni przed gotowaniem.
podczas przygotowywania zupy makaron można zastąpić makaronem, ryżem lub soczewicą.
zrób taką zupę na lunch dla swoich bliskich.
okazuje się bardzo smaczny i satysfakcjonujący!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g