kasza jaglana klasztorna
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Gotuj każde płatki osobno, aż będą ugotowane w osolonej wodzie, a następnie wymieszaj.
2. Obierz cebulę, pokrój w kostkę.
3. Umyj marchewki, obierz. Zetrzyj go na tarce z dużymi otworami.
4. Rozgrzej olej roślinny na patelni, włóż cebulę, smaż przez kilka minut.
5. Dodaj marchewki do cebuli, smaż prawie do miękkości.
6. Umieść grzyby na patelni, smaż wszystko razem przez 5 minut.
7. W mieszance owsianki włóż smażone grzyby i warzywa, w razie potrzeby sól, umieść wszystko razem na małym ogniu.
8. Dusić przez 2-3 minuty, po czym dodać zielenie do owsianki i wszystko wymieszać.
podawaj owsiankę klasztorną na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ryż Nieszlifowany - 285 kcal/100g