zupa z kaszy jęczmiennej
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zacznijmy robić zupę od przygotowania wszystkich składników.
Krok 2:
Włóż skrzydełka z kurczaka do garnka i wlej 2 litry wody. Gotuj kurczaka przez 30 minut po ugotowaniu, nie zapominając o usunięciu piany z powierzchni zupy.
Krok 3:
Myjemy kaszę jęczmienną i wkładamy do garnka kurczaka. Kontynuujemy gotowanie zupy przez kolejne 30 minut.
Krok 4:
Pokrój ziemniaki w kostkę i dodaj do zupy. Na tym etapie włóż sól do zupy.
Krok 5:
Posiekaj cebulę.
Krok 6:
Zetrzyj marchewki na drobnej tarce.
Krok 7:
Smażyć cebulę i marchewkę na maśle.
Krok 8:
Wysyłamy smażenie na patelnię, gotujemy zupę przez kolejne 5 minut i wyłączamy Gaz.
Krok 9:
Zupa z kaszy jęczmiennej jest gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Jęczmień zwinięty jasny - 349 kcal/100g
- Jęczmień szkocki - 348 kcal/100g
- Kasza jęczmienna - 343 kcal/100g
- Płatki jęczmienne - 315 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g