owsianka mleczna z makaronem wermiszelowym
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź makaron, mleko i sól.
Krok 2:
Wlej mleko do rondla i zagotuj.
Krok 3:
Wlej makaron cienkim strumieniem i natychmiast wymieszaj, aby się nie sklejał.
Krok 4:
Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, mieszając przez 5 minut. Następnie odłącz piec i doprowadź makaron do całkowitego ugotowania pod pokrywką.
Krok 5:
Podawaj owsiankę z makaronem na śniadanie, w razie potrzeby możesz dodać masło lub cukier.
owsianka z makaronem na śniadanie to proste i szybkie danie, a co najważniejsze - przydatne zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g