owsianka mleczna z makaronem wermiszelowym

zdrowe, smaczne, szybkie! Owsianka z makaronem pozwala przyjemnie urozmaicić rodzinne śniadania.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 4 g
tłuszcze 17 % 3 g
węglowodany 61 % 11 g
96 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź makaron, mleko i sól.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej mleko do rondla i zagotuj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej makaron cienkim strumieniem i natychmiast wymieszaj, aby się nie sklejał.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, mieszając przez 5 minut. Następnie odłącz piec i doprowadź makaron do całkowitego ugotowania pod pokrywką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podawaj owsiankę z makaronem na śniadanie, w razie potrzeby możesz dodać masło lub cukier.

owsianka z makaronem na śniadanie to proste i szybkie danie, a co najważniejsze - przydatne zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy