skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Wołowinę z kością zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia, mam rondel 3 l
Krok 3:
Usuń pianę, a następnie gotuj na najmniejszym ogniu przez 1 godzinę
Krok 4:
W tym czasie obieramy i myjemy warzywa, drobno kroimy cebulę, marchewki trzy
Krok 5:
Obierz ziemniaki, umyj i pokrój w kostkę
Krok 6:
Włóż ziemniaki do bulionu i gotuj przez 15 minut, aż będą miękkie
Krok 7:
Równolegle na oleju roślinnym smażyć cebulę i marchewkę na złoty kolor
Krok 8:
Dodaj kiszoną kapustę, wymieszaj i smaż przez 3-4 minuty
Krok 9:
Dodaj domowy sok pomidorowy lub 2 stół. l. pasta pomidorowa
Krok 10:
Dusić 7-10 minut
Krok 11:
Połóż warzywa na patelni
Krok 12:
Solim
Krok 13:
Pieprz i gotuj wszystko razem przez kolejne 10 minut
Krok 14:
Oddziel mięso od kości i włóż z powrotem do garnka
Krok 15:
Dodaj liść laurowy i po 1 minucie wyłącz. Pozwól szczurom parzyć przez 10-15 minut
Krok 16:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal / 100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal / 100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g