szynka wieprzowa na patelni

Przygotuj aromatyczne i soczyste mięso! Świetne danie! Szynka wieprzowa na patelni jest soczysta, pachnąca i niesamowicie smaczna. Dobrze jest podawać takie mięso ze świeżymi warzywami i dużą ilością zieleni. Lepiej wybrać młodą wieprzowinę. Jeśli mięso jest trudne, możesz je ugotować pod pokrywką przez 10 minut na minimalnym ogniu.
GildaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 13 g
tłuszcze 48 % 19 g
węglowodany 20 % 8 g
258 kcal
IG: 13 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Najpierw przygotowujemy glazurę, dla której mieszamy cydr z brązowym cukrem, goździkami i imbirem, stawiamy na średnim ogniu, doprowadzamy do wrzenia. Ciągle mieszając gotuj syrop przez 15 minut. Powinien zgęstnieć.

2. W tym czasie gotujemy wieprzowinę, dla której wstępnie umyte i wysuszone mięso kroimy na steki o grubości 1 cm, można to zrobić jak na zdjęciu lub natychmiast pokroić steki na porcje. rozłóż na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek.

3. Smaż mięso przez 3-4 minuty z każdej strony.

4. Mięso podzielić na porcje, polać polewą i podawać na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Cydr - 45   kcal/100g
  • Szynka wieprzowa - 261   kcal/100g

Podobne przepisy