szynka wieprzowa na patelni
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Najpierw przygotowujemy glazurę, dla której mieszamy cydr z brązowym cukrem, goździkami i imbirem, stawiamy na średnim ogniu, doprowadzamy do wrzenia. Ciągle mieszając gotuj syrop przez 15 minut. Powinien zgęstnieć.
2. W tym czasie gotujemy wieprzowinę, dla której wstępnie umyte i wysuszone mięso kroimy na steki o grubości 1 cm, można to zrobić jak na zdjęciu lub natychmiast pokroić steki na porcje. rozłóż na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek.
3. Smaż mięso przez 3-4 minuty z każdej strony.
4. Mięso podzielić na porcje, polać polewą i podawać na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Goździk - 323 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Cydr - 45 kcal/100g
- Szynka wieprzowa - 261 kcal/100g