skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie zupy mlecznej z makaronem będzie wymagało świeżego, wysokiej jakości mleka, z pewnością naturalnego. Najlepiej, jeśli jest to dobre wiejskie mleko od babć. Aby mleko było lepiej wchłaniane i aby zmniejszyć jego zawartość tłuszczu, dodaje się trochę wody. Będziesz także potrzebował małego makaronu (takiego jak "pajęczyna"), granulowanego cukru i odrobiny soli, aby zrównoważyć smak gotowego dania. W razie potrzeby możesz dodać cukier waniliowy.
Krok 2:
W małym rondlu, najlepiej z grubym dnem, włóż mleko, wlej wodę, dodaj granulowany cukier i drobną sól, wymieszaj. Umieść rondel na ogniu i podgrzej do wrzenia. Proszę, NIE zostawiaj mleka bez opieki, aby nie uciekło! Okresowo Możesz mieszać zawartość patelni, aby rozpuścić cukier i sól.
Krok 3:
We wrzącym mleku włóż kawałek po kawałku małego wermiszelu, wymieszaj, aby wermiszeliny się nie sklejały. Doprowadzić do wrzenia i gotować na minimalnym ogniu przez kilka minut. Makaron gotuje się szybko, ale gotową zupę mleczną z makaronem można pozostawić na 15-20 minut pod pokrywką, po zdjęciu z ognia, aby makaron bardziej spuchł, a zupa stała się grubsza. W razie potrzeby w gotowym naczyniu można włożyć trochę masła.
nie powinieneś gotować takiej zupy na przyszłość, jest dobra i zdrowa, gdy jest świeżo przygotowana. Zupa jest gotowana szybko, więc niż podgrzać kolejną porcję, lepiej ją ugotować, poświęcając na to niewiele czasu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g