owsianka kukurydziana z dynią
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zacznijmy robić owsiankę kukurydzianą z dynią. Umyj dynię, usuń skórkę i usuń nasiona.
Krok 2:
Pokrój dynię na małe kawałki.
Krok 3:
W rondlu zagotuj wodę i włóż do niej posiekaną dynię. Gotuj przez 5 minut.
Krok 4:
Myjemy kaszę kukurydzianą.
Krok 5:
Dodaj mleko, kaszę kukurydzianą, sól i cukier do rondla. Doprowadzić owsiankę do wrzenia i zmniejszyć ogień. Gotuj owsiankę kukurydzianą na małym ogniu przez 30 minut. Nie zapomnij wymieszać owsianki, w przeciwnym razie może spalić się na dnie patelni.
Krok 6:
Gotową owsiankę lepiej owinąć ciepłymi poduszkami lub kocem przez 20 minut. W razie potrzeby owsiankę kukurydzianą można podawać z kawałkiem masła. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kasza kukurydziana - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g