skład / składniki
metoda gotowania
każdy ser topiony, ser kiełbasiany lub ser topiony nadaje się do przygotowania zupy serowej z kiełbasą. Najważniejsze jest to, że ser dobrze się topi i topi w bulionie podczas gotowania, nadając mu serowy smak. Cały problem polega na tym, że teraz w naszych sklepach bardzo trudno jest znaleźć naturalny ser topiony, który jest wytwarzany z twardych serów. Na półkach sklepowych znajdują się głównie przetopione produkty serowe z substytutem tłuszczu mlecznego. Takie "sery" w ogóle nie rozpuszczają się we wrzącej wodzie, ale pływają w płatkach w zupie. Dlatego kupując ser topiony, musisz dokładnie przestudiować etykietę. Czasami na serkach topionych piszą nawet: "do robienia zup".
załatwione z serem. A wszystkie inne produkty są najbardziej zwyczajne i prawdopodobnie znajdziesz je w każdym domu. Będziemy potrzebować wszelkich kiełbasek (mam kiełbaski dla dzieci), ziemniaków, marchwi, cebuli. Dodaj warzywa i krakersy, jeśli chcesz, już podczas serwowania.
a więc zacznijmy gotować:
1. Najdłuższą rzeczą w przygotowaniu zupy serowej jest gotowanie ziemniaków, więc zaczynamy od tego. Obierz i umyj bulwy ziemniaka. Pokrój w małą kostkę i wrzuć do wrzącej wody.
2. Podczas gotowania ziemniaków zajmiemy się smażeniem. Obierz cebulę i marchewkę. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki na grubej tarce. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym oleju roślinnym do połowy ugotowanego.
ponieważ roztopiony ser jest tłusty, zupa będzie obfita, więc możesz obejść się bez wstępnego smażenia warzyw. Jeśli zdecydujesz się pominąć ten krok, Wrzuć marchewkę i cebulę do wrzącej wody w tym samym czasie co ziemniaki.
3. Topiony ser zetrzyj na grubej tarce.
4. Tarty ser i smażenie warzyw wysyłamy do ziemniaków i gotujemy do miękkości.
5. Kiełbaski kroimy na małe kawałki.
6. Na samym końcu dodaj kiełbaski, sól i pieprz zupę do smaku. Gotuj dosłownie przez kolejne 3-5 minut i wyłącz ogień.
7. Podawaj zupę serową z kiełbaskami wraz z krakersami (grzankami), posypując świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g