makaron z gulaszem

pyszne danie, które można przygotować szybko i pięknie! Makaron z gulaszem to odpowiednia wersja Dania, gdy konieczne jest szybkie i smaczne ugotowanie obiadu. Minimum czasu, idealne połączenie makaronu i delikatnego gulaszu uzupełnione warzywami i sosami. Każdy gulasz nadaje się do gotowania, ale makaron najlepiej komponuje się z delikatną wołowiną i dietetycznym kurczakiem. A jeśli kupisz puszkę gotowego mięsa z wyprzedzeniem, nie możesz się martwić, jeśli poczęstunek wymaga pilnego przygotowania i nie ma czasu na pójście do sklepu.
rachelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 54 % 7 g
65 kcal
IG: 17 / 83 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

gulasz jest już w pełni gotowym mięsem, co oznacza, że nie trzeba poświęcać cennego czasu na jego przygotowanie. Zaczynamy od warzyw. Obierz cebulę i marchewkę, umyj i osusz ręcznikiem. Pokrój cebulę w kostkę lub paski, a marchewki na duże kawałki. Nie ma potrzeby mielenia-w gotowej, lekko duszonej formie marchewki nabierają słodkawego smaku, który doskonale uzupełnia mięso i makaron.

podgrzej patelnię olejem roślinnym i smaż warzywa na średnim ogniu, ciągle mieszając. Marchewki powinny stać się bardziej miękkie, a cebula przezroczysta i lekko złota. Otwieramy puszkę gulaszu i rozprowadzamy zawartość na patelni do warzyw. Ugniatamy widelcem na małe kawałki lub pozostawiamy duże-w razie potrzeby mieszamy.

Dodaj sosy sojowe i pomidorowe, chili (możesz nie dodawać) i mielony pieprz. Lepiej nie spieszyć się z solą, ponieważ jest już w sosie sojowym i samym gulaszu, więc lepiej nie przesadzać i spróbować na początku. W razie potrzeby możesz dodać inne ulubione przyprawy i zioła. Pozostaw mięso i warzywa do duszenia na średnim ogniu przez 10 minut pod zamkniętą pokrywką. W tym czasie gulasz dobrze się rozgrzeje, stanie się miękki i delikatny.

dopóki mięso osiągnie idealny stan, zajmijmy się makaronem. Zagotuj wodę w ilości 1 litra wody na 100 gramów pasty. Gdy tylko woda się zagotuje, zmniejsz ogień do średniego, trochę soli i włóż makaron do garnka. Ciągle mieszając, gotuj do miękkości (3-7 minut lub ile jest napisane na opakowaniu, ale pamiętaj, że makaron powinien być al dente). Staramy się nie strawić - pasta powinna pozostać gęsta i nie kwaśna.

gdy makaron będzie gotowy, wrzuć go do durszlaka, spłucz bieżącą wodą, wymieszaj z gulaszem i warzywami, podgrzej wszystko razem przez kilka minut. Podawaj na gorąco ze śmietaną lub świeżymi ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal / 100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Sos chili - 98   kcal/100g
  • Gulasz wieprzowy - 349   kcal/100g

Podobne przepisy