skład / składniki
metoda gotowania
gulasz jest już w pełni gotowym mięsem, co oznacza, że nie trzeba poświęcać cennego czasu na jego przygotowanie. Zaczynamy od warzyw. Obierz cebulę i marchewkę, umyj i osusz ręcznikiem. Pokrój cebulę w kostkę lub paski, a marchewki na duże kawałki. Nie ma potrzeby mielenia-w gotowej, lekko duszonej formie marchewki nabierają słodkawego smaku, który doskonale uzupełnia mięso i makaron.
podgrzej patelnię olejem roślinnym i smaż warzywa na średnim ogniu, ciągle mieszając. Marchewki powinny stać się bardziej miękkie, a cebula przezroczysta i lekko złota. Otwieramy puszkę gulaszu i rozprowadzamy zawartość na patelni do warzyw. Ugniatamy widelcem na małe kawałki lub pozostawiamy duże-w razie potrzeby mieszamy.
Dodaj sosy sojowe i pomidorowe, chili (możesz nie dodawać) i mielony pieprz. Lepiej nie spieszyć się z solą, ponieważ jest już w sosie sojowym i samym gulaszu, więc lepiej nie przesadzać i spróbować na początku. W razie potrzeby możesz dodać inne ulubione przyprawy i zioła. Pozostaw mięso i warzywa do duszenia na średnim ogniu przez 10 minut pod zamkniętą pokrywką. W tym czasie gulasz dobrze się rozgrzeje, stanie się miękki i delikatny.
dopóki mięso osiągnie idealny stan, zajmijmy się makaronem. Zagotuj wodę w ilości 1 litra wody na 100 gramów pasty. Gdy tylko woda się zagotuje, zmniejsz ogień do średniego, trochę soli i włóż makaron do garnka. Ciągle mieszając, gotuj do miękkości (3-7 minut lub ile jest napisane na opakowaniu, ale pamiętaj, że makaron powinien być al dente). Staramy się nie strawić - pasta powinna pozostać gęsta i nie kwaśna.
gdy makaron będzie gotowy, wrzuć go do durszlaka, spłucz bieżącą wodą, wymieszaj z gulaszem i warzywami, podgrzej wszystko razem przez kilka minut. Podawaj na gorąco ze śmietaną lub świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal / 100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g