skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić Napoleona rybnego z czerwoną rybą? Przygotuj jedzenie. Weź gotowe ciasta, a następnie proces gotowania nie zajmie dużo czasu. Ale jeśli chcesz, możesz je upiec samodzielnie. Możesz wziąć soloną lub wędzoną rybę, jak moja. Lepiej jest wstępnie lekko zamrozić, aby łatwiej było go pokroić. Weź ser bez dodatków, jest mniej słony-sól będzie wystarczająca w rybach i kawiorze.
Krok 2:
Pokrój czerwoną rybę w cienkie plasterki. Wygodniej i szybciej będzie używać gotowego cięcia.
Krok 3:
Podziel twaróg na dwie równe części.
Krok 4:
Połącz jedną część sera z kawiorem dorsza. Zamiast kawioru dorsza możesz wziąć kawior innych ras — mintaja, karpia, szczupaka itp.
Krok 5:
Wymieszaj ser z kawiorem, aż będzie gładki.
Krok 6:
Połóż pierwsze ciasto na płaskim naczyniu lub desce odpowiedniej do podania.
Krok 7:
Posmaruj ciasto mieszanką sera z kawiorem dorsza.
Krok 8:
Ułóż plastry ryby na wierzchu.
Krok 9:
Posmaruj rybę cienką warstwą twarogu bez dodatków. Przykryj wierzch drugim ciastem. Ponownie powtórz warstwy-ser twarogowy z kawiorem, ryba, ser twarogowy. Następnie ułóż trzecie, ostatnie ciasto. I jeszcze raz powtórz: ser z kawiorem-ryba-ser.
Krok 10:
Górna warstwa powinna być twarogiem bez dodatków. Umieść ciasto na 2 godziny w lodówce do namoczenia. Przed podaniem udekoruj ciasto ziołami, warzywami i różami z czerwonej ryby. Napoleon z rybą jest gotowy, podawaj go do stołu. Smacznego!
spójrz na katalog przepisów na ciasto francuskie, z jednego z nich możesz upiec ciasta dla Napoleona rybnego przepisy na domowe ciasto francuskie.
możesz również wziąć gotowe ciasto francuskie ze sklepu i upiec z niego ciasta.
każda czerwona ryba jest odpowiednia-łosoś — Ket, pstrąg, a nawet zwykły różowy łosoś. Z wędzonym smakiem będzie jaśniejszy, lekko solony sprawi, że ciasto będzie delikatniejsze. Możesz również posolić ryby w domu.
możesz zwiększyć liczbę warstw w cieście, a następnie odpowiednio weź więcej innych składników.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g
- Kawior z dorsza - 115 kcal/100g
- Ciasta francuskie - 358 kcal/100g