skład / składniki
metoda gotowania
wlej przefiltrowaną wodę do rondla, podpal garnek z wodą i zagotuj. Dodaj łyżkę oleju roślinnego do wrzącej wody (ma to na celu zapobieganie sklejaniu się makaronu) i soli, a następnie wlej makaron. Makaron może być używany w dowolnym kształcie. Mogą to być na przykład rogi, kokardki lub farfalle, ale muszą być wykonane z pszenicy durum. Makaron gotujemy do stanu al-dente, ponieważ później zostaną ugotowane na patelni. Następnie wrzucamy je do durszlaka, aby nadmiar płynu był szklany.
bierzemy gotowaną kiełbasę i obieramy ją ze Sztucznej skorupy. Kiełbasę kroimy w kostkę tej samej wielkości. Jeśli używasz makaronu o małym kształcie, pokrój kostki na małe. Jeśli kształt makaronu jest duży,pokrój kiełbasę na większą.
obierz cebulę i pokrój w małe kostki.
weź patelnię, wlej trochę oleju roślinnego i włóż do niej kostki kiełbasy. Kiełbasę smażymy na lekko rumiany kolor. Następnie dodaj posiekaną cebulę na patelnię, wymieszaj. Kontynuuj smażenie zawartości patelni przez kilka minut.
gdy tylko cebula stanie się rumiana, przenieś wcześniej ugotowany makaron na patelnię. Dodaj trochę przypraw i, jeśli to konieczne, trochę więcej soli.
dobrze wymieszaj wszystkie składniki i smaż je przez kolejne 2-3 minuty, po czym wyłącz ogień i wyjmij patelnię z pieca. Makaron z kiełbasą na patelni jest gotowy. Przenieś makaron do naczynia lub rozłóż porcjami na każdym talerzu i podawaj. W razie potrzeby makaron z kiełbasą można posypać świeżymi ziołami lub drobno startym serem. Do tego dania można również przygotować sos, na przykład kremowy lub serowy.
Uwaga.
w zależności od tego, jakie wędliny będą używane, smak samego dania będzie się różnić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa"Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g