Mimoza w bułce pita

bułka z przekąskami pita i saury w puszkach. Sałatka & quot; Mimoza & quot; jedna z sałatek przygotowywanych w latach radzieckich. Ale do tej pory nie stracił na znaczeniu, ponieważ można go łatwo przygotować z dostępnych produktów, co czyni go dość budżetowym. Jedną z metod serwowania, którą proponuję, jest bułka z przekąskami przy użyciu chleba pita.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 13 g
tłuszcze 57 % 21 g
węglowodany 8 % 3 g
255 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone składniki do przygotowania bułki z przekąskami z chlebem pita i Głównymi składnikami sałatki & quot; Mimoza & quot;. Lepiej jest wziąć chleb pita składający się z trzech arkuszy, jeśli tak nie jest, a następnie pociąć istniejącą warstwę na trzy równe części. Ser jest twardy. Majonez można uzupełnić kremowym serem topionym. Warzywa do smaku-biorę koperek i pietruszkę. Jajka są średnie. Konserwy rybne z saury(można różowy łosoś, makrela).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jaja kurze gotować do miękkości, spuścić gorącą wodę, zalać zimną i schłodzić. Schłodzone jajka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Przykryj stół folią lub folią, połóż pierwszy arkusz chleba pita. Posmaruj majonezem i równomiernie rozprowadź na nim starte jajka. Następnie możesz: lub zwinąć każdą warstwę rolką, a następnie dodać do następnego arkusza z nadzieniem lub natychmiast ułożyć następny arkusz chleba pita i nałożyć nadzienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ostrożnie otwórz puszkę saury w puszkach, włóż rybę do miski i rozgnieć widelcem. Ułóż następny arkusz chleba pita, posmaruj majonezem i równomiernie rozłóż rozgniecioną saurę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj świeże warzywa, osusz, posiekaj i posyp rybą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ułóż następny arkusz chleba pita, posmaruj go majonezem i rozprowadź na nim starty ser.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Możesz tutaj również posypać świeżymi ziołami. Następnie zwiń wszystkie warstwy rolką, zawiń w folię spożywczą lub folię i włóż do lodówki na co najmniej pół godziny. Pokrój gotową bułkę pita z saurą w puszkach i podawaj jako zimną przekąskę.

Sałatka Mimoza to świąteczna sałatka, której głównymi składnikami są ser, jajka, konserwy rybne, cebula, masło i majonez.
Sałatka Mimoza ma swoją nazwę ze względu na swój wygląd — powierzchnia przygotowanej sałatki przypomina wiosenne kwiaty mimozy rozrzucone po śniegu. Klasyczny przepis na sałatkę jest wykonywany warstwami i jest bardzo popularny wśród gospodyń domowych (szczególnie w latach radzieckich). Ze względu na swoją popularność pojawiło się wiele odmian przygotowywania sałatek. Nawet teraz możesz przygotować sałatkę, używając chleba pita, naprzemiennie warstw z głównymi składnikami sałatki. Ta odmiana jest bardzo wygodna-można ją łatwo zabrać ze sobą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Saura konserwowa - 88   kcal/100g

Podobne przepisy