skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone składniki do przygotowania bułki z przekąskami z chlebem pita i Głównymi składnikami sałatki & quot; Mimoza & quot;. Lepiej jest wziąć chleb pita składający się z trzech arkuszy, jeśli tak nie jest, a następnie pociąć istniejącą warstwę na trzy równe części. Ser jest twardy. Majonez można uzupełnić kremowym serem topionym. Warzywa do smaku-biorę koperek i pietruszkę. Jajka są średnie. Konserwy rybne z saury(można różowy łosoś, makrela).
Krok 2:
Jaja kurze gotować do miękkości, spuścić gorącą wodę, zalać zimną i schłodzić. Schłodzone jajka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Przykryj stół folią lub folią, połóż pierwszy arkusz chleba pita. Posmaruj majonezem i równomiernie rozprowadź na nim starte jajka. Następnie możesz: lub zwinąć każdą warstwę rolką, a następnie dodać do następnego arkusza z nadzieniem lub natychmiast ułożyć następny arkusz chleba pita i nałożyć nadzienie.
Krok 3:
Ostrożnie otwórz puszkę saury w puszkach, włóż rybę do miski i rozgnieć widelcem. Ułóż następny arkusz chleba pita, posmaruj majonezem i równomiernie rozłóż rozgniecioną saurę.
Krok 4:
Umyj świeże warzywa, osusz, posiekaj i posyp rybą.
Krok 5:
Ułóż następny arkusz chleba pita, posmaruj go majonezem i rozprowadź na nim starty ser.
Krok 6:
Możesz tutaj również posypać świeżymi ziołami. Następnie zwiń wszystkie warstwy rolką, zawiń w folię spożywczą lub folię i włóż do lodówki na co najmniej pół godziny. Pokrój gotową bułkę pita z saurą w puszkach i podawaj jako zimną przekąskę.
Sałatka Mimoza to świąteczna sałatka, której głównymi składnikami są ser, jajka, konserwy rybne, cebula, masło i majonez.
Sałatka Mimoza ma swoją nazwę ze względu na swój wygląd — powierzchnia przygotowanej sałatki przypomina wiosenne kwiaty mimozy rozrzucone po śniegu. Klasyczny przepis na sałatkę jest wykonywany warstwami i jest bardzo popularny wśród gospodyń domowych (szczególnie w latach radzieckich). Ze względu na swoją popularność pojawiło się wiele odmian przygotowywania sałatek. Nawet teraz możesz przygotować sałatkę, używając chleba pita, naprzemiennie warstw z głównymi składnikami sałatki. Ta odmiana jest bardzo wygodna-można ją łatwo zabrać ze sobą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g