herbata grzybowa Reishi

Reishi na Wschodzie nazywa się "grzybem nieśmiertelności". Wzmocnij swoje zdrowie! Łatwość przygotowania Niestety nie mogłem jeszcze spróbować herbaty z grzybem Reishi. W naszym kraju prawie zawsze jest sprzedawany w saszetkach, w których nie wiadomo, co zostało zmieszane. A zakup przynajmniej pokruszonego naturalnego grzyba jest dość trudnym problemem.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
1 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
Grzyb Reishi jest znany od ponad czterech tysiącleci, ze względu na ogromną liczbę korzystnych właściwości. Herbata z grzybem Reishi jest stosowana w różnych chorobach. Wśród nich: choroby układu krążenia, choroby płuc, choroby alergiczne i autoimmunologiczne, choroby onkologiczne i zapalne oraz choroby ośrodkowego układu nerwowego.
herbata z grzybami Reishi w Japonii i Chinach była uważana za "cesarską", ponieważ była dość trudna do znalezienia.
w 1972 roku japońskiemu rolnikowi udało się wyhodować tego grzyba i od tego czasu stał się on dostępny do sztucznej uprawy. Jednak grzyby uprawiane w sztucznych warunkach są gorsze od dzikich grzybów reishi. Dlatego do dziś najcenniejsze są grzyby uprawiane na wolności.
jeśli udało ci się zdobyć grzyba Reishi, przygotowanie wywaru nie będzie trudne. Przepis jest dość prosty.
musisz wziąć jedną łyżkę grzyba, zalać wodą i gotować przez godzinę na małym ogniu. Gotową herbatę z grzybem Reishi należy odcedzić i spożywać 200 ml 3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
chcę zwrócić uwagę, że herbata z grzybem Reishi jest lekiem i można ją stosować tylko po konsultacji z lekarzem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: