skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj żywność potrzebną do przygotowania puree z zupy porowej. Będziesz potrzebował porów, ziemniaków, śmietany, wody, soli, czarnego pieprzu i masła.
Krok 2:
Odetnij twardą zieloną część porów, użyjemy tylko białej części porów. Usuń również & quot; spód & quot; (mała część u podstawy). Po nacięciu wzdłuż podziel pory na pojedyncze liście i dokładnie spłucz. Mycie porów należy traktować bardzo odpowiedzialnie, ponieważ między liśćmi często podstępnie "chowają się & quot; ziemia i piasek. Umyte pory pokroić w półpierścienie lub pierścienie.
Krok 3:
Na patelni lub patelni z grubym dnem rozpuść masło. Ułóż posiekane pory i mieszając, smaż je na średnim ogniu, aż będą miękkie. Nie ma potrzeby brązowienia cebuli.
Krok 4:
Ziemniaki dokładnie opłucz i obierz. Obrane ziemniaki pokroić na małe kawałki i dodać do garnka do porów. Wlej wodę. Ilość wody jest przybliżona. Skoncentruj się na tym, co woda powinna pokrywać ziemniaki. Dodaj sól, czarny pieprz i po ugotowaniu gotuj przez 20-25 minut, aż ziemniaki będą całkowicie ugotowane.
Krok 5:
Wlej śmietanę (ja użyłam 10%), podgrzej zawartość garnka prawie do wrzenia i zdejmij z ognia.
Krok 6:
Ubij gotowe produkty za pomocą blendera zanurzeniowego, aż uzyskasz gładką, gładką masę. Natychmiast po ugotowaniu podawaj gotową zupę puree z porów. Podczas serwowania każdą porcję posypać pokrojoną w drobną kostkę słodką papryką, posypać posiekanymi ziołami i startą gałką muszkatołową.
bardzo ważne jest dokładne spłukanie porów, aby uniknąć ewentualnego dostania się piasku do naczynia.
zamiast wody możesz dodać bulion warzywny do puree z zupy. Danie stanie się bogatsze i bogatsze w smaku.
masło powinno być naturalne, jak najświeższe i najwyższej jakości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g