skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do tego przepisu będziemy potrzebować produktów wymienionych w składnikach. Nadziewane pomidory są przygotowywane inaczej. Znalazłem tę wersję przepisu kulinarnego w jednym z cienkich magazynów kulinarnych, z tych sprzedawanych w każdym kiosku. Z niego nauczyłem się gotować pomidory nadziewane grzybami. Spieszę podzielić się przepisem.
Krok 2:
Obierz cebulę i posiekaj, ale niezbyt drobno.
Krok 3:
Kurki są myte, wkładane do rondla z wrzącą wodą, którą należy lekko posolić, usunąć pianę podczas gotowania i gotować do miękkości przez 20 minut. Następnie wrzuć grzyby do durszlaka i pozwól im spłynąć. Smażyć grzyby z cebulą na patelni z dodatkiem oleju roślinnego. Smażyć przez 10 minut, mieszać.
Krok 4:
Jajka zalać zimną wodą w rondlu, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować po gotowaniu przez 10 minut. Przenieś do miski z zimną wodą do ostygnięcia. Czyścić. Aby skrócić czas gotowania, jajka można gotować równolegle z grzybami, tylko w różnych patelniach.
Krok 5:
Gotowane jajka kroimy na dwie części i wyjmujemy żółtka.
Krok 6:
Przenieś kurki i żółtka do miski blendera.
Krok 7:
Zmiel do stanu papkowatego na niskich obrotach. przenieś mięso mielone do miski i wymieszaj z majonezem. Nadzienie jest gotowe.
Krok 8:
Umyj pomidory i pokrój na 2 części. Wskazane, ale nie konieczne, jest przyjmowanie pomidorów tej samej wielkości.
Krok 9:
Weź łyżkę i ostrożnie wyjmij miąższ, aby nie uszkodzić ścian warzyw. Teraz pozostaje tylko nadziewać pomidory. Nasza przekąska jest gotowa! W ten sam sposób możesz nadziewać świeże ogórki i jajka.
Krok 10:
Przenieś gotowe danie na talerz i udekoruj świeżymi ziołami
Krok 11:
Smacznego!
ten przepis kulinarny jest jednym z tych, które krążą w firmach studenckich: prosty, szybki, niedrogi. Główne składniki można kupić o każdej porze dnia i nocy, a jeśli pomidory i ogórki nie są w sezonie, można zrobić tylko jajka, a kurki zastąpić boczniakami z najbliższego supermarketu. Chociaż przepis jest wciąż letni, sierpniowy, kiedy półki pękają z obfitości warzyw.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kurki - 13 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g