pomidory nadziewane grzybami

Urocza przekąska warzywna na każdy stół! Łatwy i niedrogi przepis na dania z pomidorów, które są wypełnione nadzieniem z grzybów, cebuli i żółtek jaj. Pomimo swojej prostoty, to danie będzie odpowiednie nie tylko na imprezie studenckiej, ale także na uroczystości korporacyjnej.
FiestaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 4 g
tłuszcze 54 % 7 g
węglowodany 15 % 2 g
93 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do tego przepisu będziemy potrzebować produktów wymienionych w składnikach. Nadziewane pomidory są przygotowywane inaczej. Znalazłem tę wersję przepisu kulinarnego w jednym z cienkich magazynów kulinarnych, z tych sprzedawanych w każdym kiosku. Z niego nauczyłem się gotować pomidory nadziewane grzybami. Spieszę podzielić się przepisem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę i posiekaj, ale niezbyt drobno.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kurki są myte, wkładane do rondla z wrzącą wodą, którą należy lekko posolić, usunąć pianę podczas gotowania i gotować do miękkości przez 20 minut. Następnie wrzuć grzyby do durszlaka i pozwól im spłynąć. Smażyć grzyby z cebulą na patelni z dodatkiem oleju roślinnego. Smażyć przez 10 minut, mieszać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jajka zalać zimną wodą w rondlu, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować po gotowaniu przez 10 minut. Przenieś do miski z zimną wodą do ostygnięcia. Czyścić. Aby skrócić czas gotowania, jajka można gotować równolegle z grzybami, tylko w różnych patelniach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowane jajka kroimy na dwie części i wyjmujemy żółtka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś kurki i żółtka do miski blendera.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zmiel do stanu papkowatego na niskich obrotach. przenieś mięso mielone do miski i wymieszaj z majonezem. Nadzienie jest gotowe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umyj pomidory i pokrój na 2 części. Wskazane, ale nie konieczne, jest przyjmowanie pomidorów tej samej wielkości.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Weź łyżkę i ostrożnie wyjmij miąższ, aby nie uszkodzić ścian warzyw. Teraz pozostaje tylko nadziewać pomidory. Nasza przekąska jest gotowa! W ten sam sposób możesz nadziewać świeże ogórki i jajka.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przenieś gotowe danie na talerz i udekoruj świeżymi ziołami

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

ten przepis kulinarny jest jednym z tych, które krążą w firmach studenckich: prosty, szybki, niedrogi. Główne składniki można kupić o każdej porze dnia i nocy, a jeśli pomidory i ogórki nie są w sezonie, można zrobić tylko jajka, a kurki zastąpić boczniakami z najbliższego supermarketu. Chociaż przepis jest wciąż letni, sierpniowy, kiedy półki pękają z obfitości warzyw.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kurki - 13   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy