makaron warzywny

przepyszne danie z makaronu i warzyw, niesamowicie pyszne! Makaron warzywny jest idealny na przytulny rodzinny obiad. Aby danie okazało się dokładnie takie, jakie powinno być, musisz wybrać wysokiej jakości pastę z pszenicy durum, lepiej wziąć wielokolorowe warzywo. I możesz cienko pokroić cukinię za pomocą obieraczki do warzyw.
TataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 57 % 8 g
węglowodany 36 % 5 g
100 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Cukinię myjemy, obieramy, kroimy w cienkie paski, jak w przypadku koreańskich sałatek.

2. Umyj pomidory, pokrój w plasterki. Obierz czosnek, pokrój na małe kawałki.

3. Smażyć pomidory z czosnkiem na oliwie z oliwek.

4. Mój zielony groszek, moja bazylia, pokrój nożem.

5. Rozłóż przygotowaną cukinię, groszek i bazylię na patelni, sól i pieprz warzywa do smaku, smaż na małym ogniu przez 3-4 minuty.

6. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

7. Łączymy makaron z warzywami, mieszamy, podajemy.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy