makaron warzywny
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Cukinię myjemy, obieramy, kroimy w cienkie paski, jak w przypadku koreańskich sałatek.
2. Umyj pomidory, pokrój w plasterki. Obierz czosnek, pokrój na małe kawałki.
3. Smażyć pomidory z czosnkiem na oliwie z oliwek.
4. Mój zielony groszek, moja bazylia, pokrój nożem.
5. Rozłóż przygotowaną cukinię, groszek i bazylię na patelni, sól i pieprz warzywa do smaku, smaż na małym ogniu przez 3-4 minuty.
6. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
7. Łączymy makaron z warzywami, mieszamy, podajemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g