kawior z kaszy manny na solance śledziowej
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
wlej solankę, wodę, olej do szerokiej, niskiej patelni. Dodaj koncentrat pomidorowy. Podpalamy, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
gdy się zagotuje, ciągle mieszając, Wprowadzamy kaszę mannę cienkim strumieniem. Wymieszaj kolejne pół minuty, zdejmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
W międzyczasie posiekaj jajka i cebulę za pomocą blendera lub pokrój w drobną kostkę.
dodaj cebulę i jajka do schłodzonej semoliny w solance, dobrze wymieszaj. Ikar z kaszy manny na śledziowej solance jest gotowy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g