kawior z kaszy manny na solance śledziowej

Uwielbiam kanapki-jedz je z kawiorem z kaszy manny na solance śledziowej! Często sami solimy śledzie, pozostaje dużo pysznej pikantnej solanki. Zawsze trochę szkoda było go wylać po soleniu śledzia. A teraz niedawno odkryli dla siebie ten niesamowity przepis na kanapkę & 039; pasztet-kawior&039; na solance. Kanapki z tym kawiorem są bardzo obfite i smaczne.
faustinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 44 % 11 g
139 kcal
IG: 27 / 73 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

wlej solankę, wodę, olej do szerokiej, niskiej patelni. Dodaj koncentrat pomidorowy. Podpalamy, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.

gdy się zagotuje, ciągle mieszając, Wprowadzamy kaszę mannę cienkim strumieniem. Wymieszaj kolejne pół minuty, zdejmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

W międzyczasie posiekaj jajka i cebulę za pomocą blendera lub pokrój w drobną kostkę.

dodaj cebulę i jajka do schłodzonej semoliny w solance, dobrze wymieszaj. Ikar z kaszy manny na śledziowej solance jest gotowy.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g

Podobne przepisy