płatki owsiane w płynie

bardzo smaczne i zdrowe śniadanie, które doda energii! Płatki owsiane w płynie same w sobie są doskonałym śniadaniem. Jest sycąca, zdrowa, zdrowa. Ale nie tylko. Płatki owsiane są również bardzo smaczne, szczególnie płynne, szczególnie z pysznymi i pożywnymi dodatkami, takimi jak jagody i pyłek pszczeli. Ten ostatni jest dobrym źródłem energii i siły do nowych osiągnięć w ciągu dnia.
nianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 29 % 6 g
węglowodany 62 % 13 g
99 kcal
IG: 14 / 71 / 14

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

jakie to idealne danie śniadaniowe? Płatki owsiane mogą równie dobrze kwalifikować się do tej roli. Olej kokosowy można zastąpić oliwą lub masłem. Syrop klonowy-miód. Z ilością cynamonu warto skupić się na swoim smaku, zwiększając jego zawartość w owsiance lub odwrotnie-zmniejszając .

gotowanie owsianki jest bardzo proste i szybkie. Jednocześnie śniadanie jest bardzo pożywne. Aby poprawić smak, dobrze jest uzupełnić owsiankę różnymi dodatkami. Na przykład jagody i pyłki, jak sugerowano w tym przepisie. Ale niekoniecznie, ponieważ orzechy, owoce, czekolada i miód doskonale łączą się z owsianką. Możesz po prostu dodać śmietanę. A owsiankę można uzupełnić czymś pikantnym, na przykład świeżymi ziołami lub serem.

więc decydujemy się na dodatki do dzisiejszej owsianki i zaczynamy gotować...

1. Wlej płatki do małego rondla, a następnie napełnij je czystą zimną wodą. Płatki nie powinny być wybierane błyskawicznie, ale wymagają co najmniej minimalnego czasu gotowania. Takie płatki będą zdrowsze dla organizmu.

2. Stawiamy rondel na średnim ogniu, doprowadzamy zawartość do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj owsiankę na minimalnym poziomie, nie zapominając o ciągłym mieszaniu przez 30-60 sekund.

3. Dodaj olej kokosowy i cynamon do rondla, ponownie wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.

4.Na tym etapie, w razie potrzeby, dodaj syrop klonowy do owsianki, dokładnie wymieszaj. Zamiast syropu klonowego można użyć płynnego miodu. W takim przypadku owsiankę należy nieco ostygnąć, ponieważ miód traci korzystne właściwości po podgrzaniu.

przenieś owsiankę na talerz, aż ostygnie. Udekoruj mrożonymi jagodami, posyp pyłkiem. Jeśli za oknem jest lato, używamy świeżych jagód i owoców. możesz również posypać owsiankę różnymi lekko posiekanymi orzechami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g
  • Syrop klonowy - 241   kcal/100g
  • Olej kokosowy - 925   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy