biszkopt w garnku na kuchence gazowej
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Rozbij jajka, oddzielając białka od żółtek.
2. Wymieszaj białka z cukrem, ubij.
3. Dodaj żółtka, ponownie ubij.
4. Przesiej mąkę i wymieszaj z masą jajeczną-delikatnymi ruchami i małymi porcjami.
5. Lekko podgrzej patelnię, połóż kilka arkuszy pergaminu na dnie , a na wierzchu Naoliwiony arkusz. Ściany patelni nie muszą być rozmazane.
6. Wlać ciasto.
7. Przykryj patelnię ręcznikiem, a następnie szczelnie pokrywką. Umieść go na najsłabszym ogniu Plus musisz użyć rozdzielacza płomienia.
8. Piec biszkopt do miękkości-1,5-2 godziny. Sprawdź gotowość drewnianym patyczkiem.
udanych eksperymentów kulinarnych!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g