biszkopt w garnku na kuchence gazowej

delikatny zwiewny biszkopt na pyszny tort urodzinowy! Bardzo lubię biszkopt gotowany w rondlu, ponieważ okazuje się gładki ze wszystkich stron, bardzo delikatny, z miękkimi skórkami i gładkim, równym blatem. A dla tych, którzy nie mają piekarnika, ta metoda pozwoli Ci przygotować pyszne ciasto na wakacje. Czasami pieczę go w kraju, jeśli jest powód, aby coś zauważyć. W sumie spróbuj :)
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 8 g
tłuszcze 6 % 4 g
węglowodany 82 % 56 g
267 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Rozbij jajka, oddzielając białka od żółtek.
2. Wymieszaj białka z cukrem, ubij.
3. Dodaj żółtka, ponownie ubij.
4. Przesiej mąkę i wymieszaj z masą jajeczną-delikatnymi ruchami i małymi porcjami.
5. Lekko podgrzej patelnię, połóż kilka arkuszy pergaminu na dnie , a na wierzchu Naoliwiony arkusz. Ściany patelni nie muszą być rozmazane.
6. Wlać ciasto.
7. Przykryj patelnię ręcznikiem, a następnie szczelnie pokrywką. Umieść go na najsłabszym ogniu Plus musisz użyć rozdzielacza płomienia.
8. Piec biszkopt do miękkości-1,5-2 godziny. Sprawdź gotowość drewnianym patyczkiem.

udanych eksperymentów kulinarnych!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy