skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początek zagnieść ciasto. Aby to zrobić, przesiej mąkę. Dodaj do niego kefir. Wymieszać. Rozbij jajka na ciasto. Sól i dodaj trochę sody. Przykryj patelnię z ciastem serwetką i wstaw do lodówki na pół godziny. W tym czasie możesz zacząć przygotowywać nadzienie do pierogów. Ugotujmy razem pierogi z ziemniakami. Aby to zrobić, obierz ziemniaki i ugotuj je. Pamiętaj, jak do tłuczonych ziemniaków. Obierz i pokrój cebulę w kostkę. Smażyć na oleju roślinnym na patelni. Wymieszaj z ziemniakami. Sól i pieprz do smaku. Wyjmij ciasto z lodówki. Rozwałkuj go w cienką warstwę. Wytnij koła. Włóż do niego mielone ziemniaki. Ugotuj pierogi w osolonej wodzie. Na stole pierogi należy podawać na gorąco, skropione masłem stopionym w łaźni wodnej. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g