bułki pita z czerwoną rybą i serem

oryginalne, piękne, pyszne, na wakacje! Bułki pita z czerwoną rybą i serem to szybka i prosta przekąska na stole w formie bufetu. W przeciwieństwie do zwykłego przepisu, bułki są małe, dosłownie dwa kęsy. Wyglądają spektakularnie i ozdobią każdą ucztę.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 14 g
tłuszcze 35 % 18 g
węglowodany 38 % 20 g
244 kcal
IG: 16 / 0 / 84

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułki pita z czerwoną rybą i serem? Przygotuj jedzenie. Pita wybierz najświeższy i najsmaczniejszy. Możesz wziąć ryby zarówno zakupione, jak i solone samodzielnie. Bardzo wygodnie jest używać gotowego cięcia, takiego jak mój. Każda czerwona ryba jest odpowiednia-łosoś — Ket, pstrąg, różowy łosoś. Weź ser naturalny, bez substytutów tłuszczu mlecznego. Mam już ser z dodatkiem zieleni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zieloni weź tę, którą kochasz lub która jest dostępna. Ryba dobrze komponuje się z koperkiem, wziąłem go. Umyj i dobrze osusz warzywa. Nadmiar wilgoci mocno zmoczy chleb pita. Ostrym nożem drobno posiekaj go, po oderwaniu grubych łodyg.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść ser w głębokiej misce. Dobrze umyj cytrynę sodą, ponieważ będziesz potrzebować nie tylko soku, ale także skóry. Pokrój ćwiartkę i wyciśnij sok do miski z serem. Uważaj, aby nie dostały się do niego kości. Następnie zetrzyj skórkę z cytryny na najmniejszej tarce, uważając, aby nie dotknąć białej części — jest bardzo gorzka. Wlej posiekane zioła do miski, dodaj pieprz do smaku. Dobrze wymieszaj masę, aż będzie gładka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż chleb pita na stole i równomiernie posmaruj masą serową. Wygodnie jest to zrobić płaskim nożem lub szpatułką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ułóż kawałki ryby od jednej długiej krawędzi do mniej więcej środka. Jeśli masz cały kawałek ryby, najpierw pokrój go cienko ostrym nożem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przekręć chleb pita za pomocą bułki, a następnie zawiń go w folię spożywczą. Pokroiłam rolkę na dwie części, ponieważ była za długa. Włóż bułkę do lodówki na co najmniej 30 minut, aby chleb pita był odpowiednio namoczony i miękki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie wyjmij rolkę z lodówki, uwolnij ją z folii i pokrój w mini bułki o szerokości około 2 cm. A dla piękna-udekoruj połówkami pomidorów cherry i ziołami. Podawaj przystawkę do stołu. Smacznego!

jak wybrać odpowiedni chleb pita? Przede wszystkim spójrz na datę produkcji na opakowaniu. Nie bierz przeterminowanych wypieków. Świeży chleb pita powinien mieć przyjemny zapach. Przyjrzyj się uważnie, aby nie było na nim plam i śladów pleśni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy