tartinki z winogronami

szybka i łatwa przekąska wygląda spektakularnie na stole. Zwykle na różne święta robię pełne kanapki i tartaletki. Czasami-kanapki. Ale dopiero niedawno usłyszałem o tartinach. W rzeczywistości są to te same kanapki, ale nie tak wysokie i bez szaszłyków. Ale także na jeden kęs. Tartinki mogą być słodkie i pikantne. Ponieważ miałem koło sera brie, postanowiłem zrobić z nim tartinki. Zrobiłem 2 rodzaje-z winogronami i chlebem oraz jabłkowo-orzechowym. Podczas gdy publikuję pierwszą opcję, nieco później podzielę się drugą.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 18 % 7 g
węglowodany 63 % 24 g
186 kcal
IG: 26 / 74 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Chleb ma przycięte Skórki. Pokrój miękisz w te same kwadraty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ser Brie w cienkie plasterki równe wielkości kromkom chleba.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj Winogrona, osusz, pokrój na ćwiartki, usuń pestki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ułóż plastry Brie na kawałkach chleba.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ułóż ćwiartki winogron na wierzchu. W razie potrzeby polej tirtinki płynnym miodem. Udekoruj kędzierzawą natką pietruszki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g
  • Ser "RAM Brie" - 336   kcal/100g

Podobne przepisy