skład / składniki
metoda gotowania
1. Makaron gotujemy do całkowitego ugotowania zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Następnie wrzucamy je do durszlaka, zastępujemy pod strumieniem zimnej wody. Pozwól płynowi spłynąć.
2. Rozbij jajka do miski blendera. Tutaj kładziemy twarożek. Ubij jajka z twarogiem, aż będą gładkie. Tutaj możesz obejść się bez blendera: przetrzyj twaróg przez sito i ubij jajka ręczną trzepaczką. Połącz obie masy w jednej misce.
3. Do powstałej masy dodaj cukier, sól i ekstrakt waniliowy. Mieszać. Rozłóż ugotowany makaron, delikatnie wymieszaj.
4. Nasmaruj naczynie do pieczenia kawałkiem masła. Rozłóż masę twarogowo-makaronową w formie. Pozostałe masło kroimy na talerze i rozprowadzamy na powierzchni zapiekanki.
5. Przykryj formę folią, Wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 30 minut. Ostrożnie zdejmij folię, kontynuuj pieczenie przez kolejne 20 minut.
6. Po określonym czasie przykryj zapiekankę czystym ręcznikiem i odstaw na 10 minut.
7. Moje maliny, a następnie włóż do rondla. Tutaj wlej sok z cytryny, wlej cukier i szczyptę cynamonu, wlej Rum.
8. Wysyłamy patelnię do ognia, przykryj pokrywką. Doprowadzić masę do wrzenia. Następnie kontynuujemy gotowanie, aż zgęstnieje, ale już przy otwartej pokrywie. Około 10-15 minut.
9. Następnie schłodź SOS, przefiltruj przez sito. Gorący sos można również odcedzić, ale musisz działać bardzo ostrożnie, aby się nie poparzyć.
10. Pokrój zapiekankę na porcje, polej sosem malinowym i podawaj.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g