skład / składniki
metoda gotowania
1. Jako makaron w tym przepisie możesz użyć fusilli lub dowolnego innego makaronu (Capellini, spaghetti, farfalle itp.), najważniejsze jest to, że są one wykonane z pełnego ziarna i pszenicy durum.
przede wszystkim musisz ugotować makaron. Aby to zrobić, wlej wodę pitną do średniej wielkości rondla, zagotuj i Posol do smaku. Następnie wrzuć pastę do wrzącej wody i gotuj do połowy (czas gotowania zależy od konkretnego produktu i jest napisany na opakowaniu).
2. Pieczarki opłucz pod bieżącą wodą i osusz, rozkładając na ręczniku papierowym. Następnie pokrój w średniej wielkości talerze.
na dużą patelnię wlej połowę porcji oliwy z oliwek, podgrzej ją i włóż pokrojone pieczarki. Smaż grzyby na złoty kolor na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aby się nie przypaliły.
3. Opłucz liście szpinaku wrzącą wodą, wysusz i dodaj na patelnię do smażonych grzybów. Dusić wszystko razem pod przykryciem na średnim ogniu przez około 5 minut.
4. Dopraw pieczarki i szpinak przyprawami: sól, dodaj suszony tymianek, bazylię i czarny świeżo zmielony pieprz.
5. Wlej bulion warzywny na patelnię, przykryj i gotuj zawartość na małym ogniu przez kolejne kilka minut. Bulion warzywny można zastąpić wodą, w której gotowano makaron.
6. Czosnek obrać, opłukać i posiekać przez specjalną prasę. Następnie przenieś go na patelnię i wlej pozostałą oliwę z oliwek. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.
7. Wcześniej ugotowany makaron przełożyć na patelnię, wszystko ponownie wymieszać. Posmakuj potrawy i w razie potrzeby dodaj brakujące przyprawy. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj makaron z grzybami jeszcze przez kilka minut na minimalnym ogniu.
następnie zdejmij patelnię z ognia, przenieś makaron z grzybami na piękny talerz i możesz go podać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal / 100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Bulion warzywny - 13 kcal / 100g