skład / składniki
metoda gotowania
zaczynamy gotować od dokładnego oczyszczenia nóg i ogona. Zeskrob, dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie przenieś do dużego pojemnika i napełnij czystą i zimną wodą. Moczymy nogi i ogon w ciągu dnia, kilkakrotnie zmieniamy wodę na świeżą. Moczenie pomoże pozbyć się nieprzyjemnych zapachów.
gdy minie określony czas, wyjmij nogi i ogon z wody, spłucz ponownie pod bieżącą wodą. Pokrój Nogi na kilka części. Kawałki wieprzowiny wkładamy do dużego rondla, napełniamy wodą i stawiamy na dużym ogniu. Doprowadzamy zawartość garnka do wrzenia, gotujemy przez 10 minut, po czym spuszczamy wodę i myjemy patelnię.
ponownie napełnij nogi i ogon wodą, zagotuj na dużym ogniu. Następnie zmniejsz ogrzewanie do minimum i gotuj wszystko przez 6 godzin. Bierzemy pod uwagę, że ogon ugotuje się nieco szybciej i należy go wyjąć z patelni godzinę lub dwie wcześniej. Mięso powinno stać się miękkie, dobrze odchodzić od kości. Proces jest ogólnie podobny do gotowania galaretki.
następnie mięso należy oddzielić od kości i ułożyć na talerzach. Często mięso i bulion podawane są na stole osobno, ale zawsze na gorąco. Dlatego nie tracimy czasu, obieramy ząbki czosnku z łuski, drobno je siekamy lub przepuszczamy przez prasę, przenosimy do małego pojemnika i napełniamy gorącym bulionem.
chleb pita, wstępnie wysuszony, rozerwij (rozbij) na kawałki i rozłóż na dużym naczyniu. Wszystko podajemy na stole, zalewamy mięso bulionem. Czosnek dodaje się do bulionu. Zwyczajowo soli się hash już na talerzach, więc zdecydowanie musisz postawić solniczkę na stole. W razie potrzeby możesz również włożyć chleb pita do bulionu i natychmiast rozpocząć degustację przygotowanego dania, aż chleb pita będzie miał czas na zamoczenie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g