skład / składniki
metoda gotowania
& nbsp; Jak gotować owsiankę pszenną z mięsem? Istnieje kilka sposobów przygotowania owsianki pszennej: w powolnej kuchence, w garnku, w piekarniku lub na patelni. I każda gospodyni może wybrać ten, który jest wygodniejszy. Gotowałem owsiankę pszenną na głębokiej patelni. Do tego dania można użyć dowolnego mięsa: wieprzowiny jako bardziej soczystego i tłustego mięsa, wołowiny lub kurczaka jako produktu mniej kalorycznego. Użyłam wołowiny, sprawiła, że smak potrawy był bardziej nasycony, a także to mięso jest zdrowe i zawiera żelazo niezbędne do podniesienia hemoglobiny we krwi. Dokładnie umyj płatki, lepiej to zrobić w głębokiej misce, a płatki należy myć pod bieżącą wodą, aż woda stanie się przezroczysta. Następnie kaszę przenosimy na patelnię, napełniamy czystą zimną wodą i podpalamy. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj płatki przez około 25 minut od momentu wrzenia, pod koniec gotowania dodaj trochę soli. W tym czasie prawie cała woda w rondlu powinna odparować, jeśli pozostało trochę wody, trzymamy owsiankę w ogniu, od czasu do czasu mieszając.
podczas gotowania owsianki zajmiemy się mięsem. Dokładnie umyj mięso, pokrój na małe kawałki (aby danie gotowało się szybciej) i wysusz je serwetkami. Wlej olej roślinny na patelnię, podgrzej go. Rozłóż mięso na oleju, smaż je na średnim ogniu, aż ze wszystkich stron się zarumienią. Obierz cebulę i pokrój w kostkę, wyślij cebulę do mięsa na patelnię. Mieszaj i smaż przez kolejne 10 minut. Następnie wlej wodę, pół szklanki. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
następnie włóż ugotowane płatki pszenne na patelnię do mięsa, wymieszaj, posmakuj i, jeśli to konieczne, dodaj sól, czarny pieprz i inne przyprawy. Trzymaj naczynie w ogniu przez kolejne 5 minut. Wyłącz ogień, pozostaw owsiankę z mięsem pod pokrywką i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Twarda Czerwona pszenica jara (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326 kcal/100g
- Pszenica Biała (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Pszenica twarda (całe ziarno) - 332 kcal/100g
- Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359 kcal/100g
- Kruszona pszenica ozima - 358 kcal/100g
- Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168 kcal/100g
- Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182 kcal/100g
- Ziarno sorgo - 332 kcal/100g
- Kasza pszenna - 352 kcal/100g
- Ziarna pszenicy kiełkującej - 305 kcal/100g
- Kasza pszenna - 332 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g