smalec pięć minut w skórce cebuli

smalec pięć minut w skórce cebuli-prosty i pyszny! Smalec-pięć minut w łuskach cebuli prawdopodobnie smakowało i być może gotowało wiele hostess. Tym, którzy jeszcze tego nie zrobili, Gorąco polecam, zwłaszcza jeśli twój mąż lub syn jest rybakiem lub myśliwym-w końcu ten przepis jest dla nich tylko ratunkiem! I możesz użyć smalcu-pięciu minut w łuskach cebuli w naczyniu z kawałkami mięsa na świątecznym stole (szczególnie z dobrymi warstwami mięsa), gotować kanapki na śniadanie lub przekąskę.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 98 % 42 g
węglowodany 0 % 0 g
379 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do przygotowania przepisu & quot;smalec pięć minut w łuskach cebuli" weź ten sam smalec (lepiej mostek z dobrymi warstwami mięsa, jednak - kto lubi, okaże się w każdym razie smaczny, tylko tłuszcz będzie inny). Następnie będziesz potrzebować skórki cebuli - będziesz musiał obrać wiele cebul! cóż, przydadzą ci się później, oszczędzaj czas na obieraniu cebuli podczas gotowania innych potraw. Dodaj sól i przyprawy, koniecznie czosnek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz skórki cebuli i włóż do odpowiedniej patelni - to również jest ważne, ponieważ ściany patelni również będą zabarwione, zwłaszcza białą emalią. Dlatego lepiej jest wziąć czarną powłokę stalaflonową lub teflonową - na niej żółknięcie ze skórki cebuli będzie niewidoczne.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Napełnij łuskę wodą i ustaw "gotować". Przy powolnym gotowaniu farba z łuski stopniowo przejdzie do wywaru.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj smalec - opłucz go, osusz papierową serwetką i pokrój na kawałki o wymiarach około 4 cm x 10 cm x 3 cm lub w zależności od wielkości ciętego smalcu. Najważniejsze jest to, że kawałki nie są zbyt grube i mają czas na gotowanie do gotowości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z przypraw wziąłem nasiona kopru i czarny pieprz.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj przyprawy do zabarwionego bulionu (gotował przez 10-15 minut).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zanurz przygotowany smalec w gorącym bulionie, aby smalec był całkowicie zanurzony w płynie, wlej go drewnianą łyżką. Przykryj pokrywką i zagotuj na średnim lub małym ogniu, gotuj przez 5-10 minut (ponownie - skup się na wielkości powstałych kawałków smalcu, ale też nie zmniejszaj). Gdy minie ten czas, wyłącz piec i pozostaw smalec w roztworze, aż całkowicie ostygnie pod pokrywką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ochłodziło mi się wieczorem, więc włożyłem na noc do lodówki. A rano smalec należy wyjąć na sito, aby szkło było płynne, osuszyć papierową serwetką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przygotuj powłokę czosnkową-obierz kilka ząbków czosnku i zmiażdż je prasą.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj mieszankę świeżo zmielonej papryki i dobrze posmaruj ugotowany złoty smalec tą kompozycją, wcierając w nią mieszaninę. Złóż szczelnie zamykające się naczynie i wstaw do lodówki do zaparzenia.

smalec pięć minut w skórce cebuli to bardzo powszechny przepis i nie bez powodu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g

Podobne przepisy