rogi w powolnej kuchence

makaron w powolnej kuchence szybko się gotuje! Okazuje się, że bardzo delikatne i miękkie rogi. Można je jeść z gulaszem, smażoną kiełbasą lub kotletami mięsnymi. Dla dzieci taki makaron można podawać po prostu z cukrem. Pożywne i smaczne danie.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 75 % 12 g
71 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej wodę do multicookera i wybierz program & quot; Pasta & quot;.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po zagotowaniu wody powolna kuchenka wyda sygnał dźwiękowy, że jest gotowa. Możesz wlać rogi do wody i poczekać na zakończenie programu, jego czas trwania wynosi 8 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podczas gotowania makaron należy wymieszać szpatułką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wrzuć gotowe rogi do durszlaka i spłucz wodą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż kawałki masła do gorącego makaronu, w razie potrzeby możesz polać olejem roślinnym.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj rogi i włóż do talerza do podania. Taki makaron można podawać jako dodatek do kotletów. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Rożki Makaronowe - 329   kcal/100g

Podobne przepisy