skład / składniki
gotowanie krok po kroku
gotuj język cielęcy do miękkości. Lekko go schładzamy i kroimy w tak cienkie plasterki "robakami". Gotuj ziemniaki, ale nie gotuj, nie doprowadzaj ich trochę do gotowości, aby można było je pokroić. Wkładamy na minutę do zimnej wody, obieramy i kroimy w kostkę. Ugotuj jajka na twardo, a także pokrój je w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki. Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie i namocz ją, aby gorycz zniknęła. Następnie wysyłamy również do miski. Wszystko lekko solimy, pieprzymy i mieszamy.
Robienie tankowania. Ubij schłodzone surowe jajka z cukrem i solą na białą pianę. Lepiej to zrobić w mikserze. Wlej mleko i przewiń ponownie. Następnie dodaj olej roślinny w ten sposób. Wymieszaj sałatkę z dressingiem.
przed podaniem połóż sałatkę na talerzu lub w salaterce i udekoruj gałązkami koperku i pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Język cielęcy - 160 kcal/100g
- Język wołowy - 146 kcal/100g
- Język wieprzowy - 300 kcal/100g
- Kiełbasa językowa - 215 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
