skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować pyszne, pożywne płatki owsiane z jabłkami i cynamonem, potrzebujesz płatków owsianych, mleka, cukru, masła, cynamonu i jabłka. Sól będzie potrzebować tylko małej szczypty-dla smaku.
Jabłko weź słodkie, soczyste i miękkie.
najpierw musisz zagotować mleko (tłuste mleko wiejskie można rozcieńczyć wodą), dodać sól, cukier, trochę masła. Włóż płatki owsiane. Mieszaj i gotuj na minimalnym ogniu przez około 15 minut. W tym czasie wymieszaj owsiankę kilka razy.
plasterki jabłek można włożyć do samej owsianki 5 minut przed końcem gotowania (wskazane jest cięcie skóry), ale aby zachować witaminy, nadal lepiej jest umieścić je w świeżej gotowej owsiance.
gotowe płatki owsiane uzupełnij cienkimi plasterkami jabłek, posyp trochę mielonym cynamonem, a także innymi wypełniaczami, jeśli chcesz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g