Sałatka z topionym serem i paluszkami krabowymi

sekret sałatki tkwi w drobno startych składnikach. Ta sałatka jest bardzo miękka zarówno pod względem struktury, jak i smaku. Na początku ta kombinacja składników nie wydaje się najbardziej udana, ale dokładnie do momentu, gdy spróbujesz.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 7 g
tłuszcze 59 % 19 g
węglowodany 19 % 6 g
200 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z topionym serem i paluszkami krabowymi? Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Schłodź ser i zetrzyj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jajka ugotuj na twardo, obierz i zetrzyj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj paluszki krabowe na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż w salaterce warstwami za pomocą pierścienia do gotowania, posmaruj każdy majonezem: ser topiony –

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Paluszki krabowe –

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Obierz Jabłko, usuń nasiona. Zetrzyj miąższ na grubej tarce, natychmiast ułóż następną warstwę i posmaruj majonezem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Starte jajka.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Udekoruj sałatkę ziołami i startymi paluszkami krabowymi.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Odłóż pierścień do gotowania.

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.

jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy