skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pierogi z kapustą i mięsem mielonym? Przede wszystkim przygotuj niezbędne produkty z przyprawami. Możesz wziąć dowolne mięso mielone według własnych upodobań.
Krok 2:
Weź głęboką miskę i wlej do niej dwieście pięćdziesiąt mililitrów wrzącej wody, a następnie dodaj do niej dwie łyżki oleju roślinnego, jedną łyżeczkę soli i wymieszaj.
Krok 3:
Przesiać przez drobne sito czterysta pięćdziesiąt gramów mąki pszennej najwyższej jakości i rozprowadzić większość mąki do wspólnej miski. Pamiętaj, że możesz mieć więcej lub mniej mąki niż ja. Skoncentruj się na konsystencji ciasta.
Krok 4:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.
Krok 5:
Podczas wyrabiania ciasta rozbij i dodaj jedno jajko kurze do miski.
Krok 6:
Dodaj pozostałą mąkę pszenną do miski z ciastem i kontynuuj wyrabianie ciasta.
Krok 7:
Dokładnie ugniataj ciasto w misce rękami, aż będzie gładkie przez pięć minut.
Krok 8:
Zagnieść ciasto w misce, aż będzie gładkie, w bryłę i włożyć do celofanowej torby na trzydzieści minut.
Krok 9:
Aby przygotować nadzienie, wlej około dwóch łyżek oleju roślinnego do patelni umieszczonej na kuchence, a następnie włóż do niej trzysta gramów gotowanego mięsa mielonego.
Krok 10:
Włącz kuchenkę na wysoką temperaturę i mieszając smaż mięso mielone na patelni.
Krok 11:
Dość drobno posiekaj jedną główkę cebuli i włóż ją na patelnię, a następnie dobrze wymieszaj mięso mielone z cebulą i smaż je na wysokiej temperaturze pieca.
Krok 12:
Pokrój w dość cienkie paski około dwustu pięćdziesięciu gramów białej kapusty i rozdrobnij na wspólnej patelni, a następnie wymieszaj wszystkie składniki na patelni i kontynuuj smażenie przez cztery do pięciu minut.
Krok 13:
Rozłóż sól, zmieloną gałkę muszkatołową, kolendrę, suszone zioła, mieszankę czerwonej i czarnej papryki na wspólnej patelni do smaku i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 14:
Przykryj patelnię pokrywką i przełączając kuchenkę na niską temperaturę kontynuuj gotowanie nadzienia przez pięć minut, aż będzie ugotowane, a następnie przenieś ugotowane nadzienie do miski i ostudź.
Krok 15:
Po trzydziestu minutach wlej trochę mąki na stół i rozłóż ciasto, które następnie podziel na dwa kawałki.
Krok 16:
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta na dość cienkie tortille o grubości od półtora do dwóch milimetrów.
Krok 17:
Wytnij półfabrykaty z ciasta za pomocą odpowiedniej formy do gotowania pierogów.
Krok 18:
Rozłóż jedną pełną łyżeczkę przygotowanego nadzienia na każdym kawałku ciasta.
Krok 19:
Dobrze uformuj krawędzie półfabrykatów z nadzieniem i rozłóż uformowane pierogi na posypanym mąką stole.
Krok 20:
Aby przygotować pierogi, umieść garnek z wodą na kuchence i zagotuj, a następnie włóż liść laurowy z solą do smaku i wymaganą ilością pierogów do rondla.
Krok 21:
Od czasu do czasu mieszając gotuj pierogi po wynurzeniu około dwóch do trzech minut, aż będą ugotowane.
Krok 22:
Ugotowane pierogi rozłożyć na porcjowanych talerzach i podawać z masłem lub kwaśną śmietaną według własnych upodobań. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
pierogi to wspaniałe i szybkie danie w postaci gotowanych produktów z ciasta z mąki pszennej z nadzieniem z mielonego mięsa, mielonego mięsa, warzyw, grzybów, owoców, twarogu, ziemniaków i różnych jagód. Ciasto na pierogi jest wykonane z mąki pszennej i może być świeże, drożdżowe lub gotowane na kefirze. Ciasto rozwałkowuje się na cienką warstwę, z której następnie wycina się półfabrykaty o różnych kształtach, w które następnie pakuje się nadzienie do smaku. Smacznego!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
jak wybrać idealny garnek do zupy, owsianki lub marynowania ogórków przeczytaj artykuł o patelniach.
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal / 100g