skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pysznych pierogów z gotowanego ciasta parzonego.
Krok 2:
Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów wrzącej wody do dużej miski i wlej jedną łyżeczkę soli.
Krok 3:
Wlej dwie łyżki oleju roślinnego do miski i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4:
Wlej większość pięciuset gramów mąki pszennej do miski i dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Rozbij i dodaj jedno jajko kurze do miski, a następnie jeszcze raz dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 6:
Wlej pozostałą mąkę do wspólnej miski.
Krok 7:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.
Krok 8:
Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce rękami.
Krok 9:
Zagniecione ciasto zbieramy w bryłę.
Krok 10:
Włóż ciasto do celofanowej torby i odłóż na bok na trzydzieści minut.
Krok 11:
Włóż drobno posiekaną główkę cebuli na patelnię z dodatkiem niewielkiej ilości oleju roślinnego i podsmaż ją na wysokim ogniu kuchenki.
Krok 12:
Pokrój pięćset gramów wątroby wołowej na dowolne kawałki.
Krok 13:
Rozłóż pokrojoną na kawałki wątrobę na patelni do cebuli.
Krok 14:
Mieszając smażyć wątrobę na złoty kolor przez około dziesięć minut.
Krok 15:
Wlej sól, mieszankę papryki, zmieloną gałkę muszkatołową na patelnię do smaku i zmniejsz ogień kuchenki, wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 16:
Zamykając patelnię pokrywką, nadal gotujemy wątrobę przez pięć do siedmiu minut.
Krok 17:
Przepuszczamy smażoną wątrobę i czterysta gramów gotowanych ziemniaków przez maszynę do mięsa do miski.
Krok 18:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a nadzienie do pierogów jest gotowe.
Krok 19:
Po upływie czasu rozłóż ciasto częściami na stole posypanym odrobiną mąki i rozwałkuj na cienkie ciasta.
Krok 20:
Wykonujemy półfabrykaty na pierogi w odpowiedniej formie i rozprowadzamy na nich wymaganą ilość przygotowanego nadzienia.
Krok 21:
Dobrze łączymy krawędzie każdego przedmiotu z nadzieniem.
Krok 22:
Tworzymy pierogi o wymaganym rozmiarze.
Krok 23:
Rozłóż wymaganą ilość pierogów na patelni z gotowaną wodą i wymieszaj, a następnie po ponownym zagotowaniu wody gotuj je przez około trzy do pięciu minut, aż będą całkowicie ugotowane.
Krok 24:
Rozłóż ugotowane pierogi z patelni na talerzu.
Krok 25:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
pierogi gotuję teraz tylko w ten sposób, idealne nadzienie za grosze! Cóż, bardzo prosty przepis na ciasto na pierogi z ziemniakami i wątrobą! Proste, smaczne i niedrogie domowe jedzenie-pierogi ze zwykłymi ziemniakami i wątrobą według własnych upodobań! Jeśli nie wiesz, co możesz ugotować pyszne na obiad dla swoich bliskich, polecam zrobić pierogi z ziemniakami, które wielu lubi, i podać swój autorski przepis. Ciasto na takie pierogi robię wyjątkowe i uważam je za idealne. Wyróżnia się miękkością, delikatnością i jednocześnie jest trwały. Gwarantuję, że to domowe ciasto na pierogi z niedrogimi ziemniakami podbije Cię na zawsze! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g