zupa serowa z wędzonym kurczakiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Pokrój ziemniaki w drobną kostkę
Krok 3:
Gotujemy wędzonego kurczaka i ziemniaki około 10-15 od wrzenia
Krok 4:
Dla smaku można umieścić gałązki koperku
Krok 5:
W międzyczasie drobno kroimy cebulę, marchewki trzy (wolę na drobnej tarce)
Krok 6:
Smażyć cebulę z marchewką w niewielkiej ilości oleju roślinnego na złoty kolor
Krok 7:
Po określonym czasie wyjmij kurczaka z bulionu i pozostaw do ostygnięcia
Krok 8:
Następnie drobno posiekaj
Krok 9:
Smażyć na patelni
Krok 10:
Dodaj 4 stół. l. ser topiony (mi się bardziej podoba w tackach)
Krok 11:
Sól, pieprz
Krok 12:
Doprowadzić do wrzenia
Krok 13:
Przełóż ząbek czosnku przez prasę
Krok 14:
Gotuj przez kolejne 5 minut, a następnie pozwól mu parzyć przez co najmniej 10 minut - stanie się jeszcze smaczniejszy
Krok 15:
W razie potrzeby posyp świeżymi ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g