skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę Bunito z koreańską marchewką? Przygotuj składniki. Dokładnie umyj filet z kurczaka i gotuj do miękkości w osolonej wodzie, gotuj przez około 20 minut, czas ten wystarczy, aby mięso z kurczaka było gotowe. Odcedź bulion, możesz go użyć do przygotowania innych potraw, na przykład zup. Pozwól filetowi z kurczaka ostygnąć. Pokrój go nożem w małe kostki.
Krok 2:
Jaja kurze umyć, włożyć do rondla z wodą, ugotować na twardo, około 10 minut od zagotowania wody. Odcedź gorącą wodę z rondla z jajkami, zalej zimną. Niech jaja kurze ostygną, obierz je ze skorupek. Oddziel białka od żółtek, zetrzyj je osobno w różnych miseczkach.
Krok 3:
Koreańską marchewkę można kupić gotową w sklepie, ale lepiej jest gotować samodzielnie ze świeżych i naturalnych składników. Ten proces nie zajmie dużo czasu, jedyną rzeczą jest to, że koreańska marchewka musi być wykonana z wyprzedzeniem, aby była dobrze marynowana. Przed dodaniem koreańskiej marchewki do sałatki należy dobrze wycisnąć z niej sok, aby nie spływał i nie zepsuł wyglądu sałatki.
Krok 4:
Twardy ser może być używany przez każdego w smaku i dostępności, najważniejsze jest to, że jest wysokiej jakości i smaczny, nie psuje smaku sałatki. Twardy ser zetrzyj na średniej tarce.
Krok 5:
Zacznij formować sałatkę warstwową, możesz to zrobić za pomocą pierścienia do gotowania. Połóż filet z kurczaka pierwszą warstwą.
Krok 6:
Albo ułóż sałatkę w szklanej salaterce lub porcjach, na przykład w szklankach. Posmaruj go majonezem.
Krok 7:
Druga warstwa to koreańska marchewka, którą również doprawiamy majonezem.
Krok 8:
Następnie twardy ser, ponownie cienka warstwa majonezu. Starte żółtka, majonez i starte białka jaj kurzych. Sekwencję żółtek i białek jaj kurzych można zmienić, tworząc nowy i oryginalny projekt zwykłej sałatki. Udekoruj sałatkę gałązką pietruszki i żurawiną. Smacznego!
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g