skład / składniki
metoda gotowania
uwielbiam sałatki ułożone warstwami z grzybami. Po pierwsze, wyglądają bardzo estetycznie, po drugie, pozwalają w pełni cieszyć się smakiem każdego składnika posiłku i ich połączeniem w ramach przekąski. Jedną z moich ulubionych takich sałatek jest sałatka Death number. Jaka będzie jego atrakcja, powiem ci trochę później, ale na razie podzielę się cuoinarnym przepisem na jego przygotowanie. Bierzemy więc dużą głęboką salaterkę, smarujemy ją olejem roślinnym. Marynowane pieczarki układamy w jednej warstwie na dnie miski sałatkowej z czapkami w dół. Następnie kroimy cebulę, marynujemy ją w roztworze woda-ocet w stosunku 1: 1, moczymy przez 10-15 minut, wyciskamy i układamy na grzybach równą, grubą warstwą. Posmaruj majonezem na wierzchu. Teraz trzy marchewki na grubej tarce, połóż trzecią warstwę sałatki. Następnie pokrój ogórki kiszone w cienkie plasterki i połóż na marchewce. Ponownie posmaruj majonezem.Teraz drobno posiekaj mięso, ułóż równą warstwę i posmaruj majonezem. Następnie włóż starty ser topiony, posmaruj majonezem. Układamy również starte ziemniaki i chybiamy majonezem na wierzchu. ziemniak. Ostatnią warstwą będzie drobno posiekane jajko, które również należy posmarować majonezem na wierzchu.
warstwy należy solić i pieprzyć do smaku (z wyjątkiem warstw sera i ogórków).
sałatkę należy włożyć do lodówki na 12 godzin, aby się zaparzyła. Następnie możesz podać go do stołu. Dlaczego więc nazywa się salad Death number? Ponieważ na stole ta sałatka zamienia się w prawdziwe arcydzieło. Wystarczy odwrócić salaterkę do góry nogami na duże danie, a przed nami jest już niesamowita sałatka. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60% - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g