Sałatka warstwowa z grzybami

bardzo estetyczny i pyszny przepis. Radzę spróbować!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 6 g
tłuszcze 56 % 14 g
węglowodany 20 % 5 g
150 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

uwielbiam sałatki ułożone warstwami z grzybami. Po pierwsze, wyglądają bardzo estetycznie, po drugie, pozwalają w pełni cieszyć się smakiem każdego składnika posiłku i ich połączeniem w ramach przekąski. Jedną z moich ulubionych takich sałatek jest sałatka Death number. Jaka będzie jego atrakcja, powiem ci trochę później, ale na razie podzielę się cuoinarnym przepisem na jego przygotowanie. Bierzemy więc dużą głęboką salaterkę, smarujemy ją olejem roślinnym. Marynowane pieczarki układamy w jednej warstwie na dnie miski sałatkowej z czapkami w dół. Następnie kroimy cebulę, marynujemy ją w roztworze woda-ocet w stosunku 1: 1, moczymy przez 10-15 minut, wyciskamy i układamy na grzybach równą, grubą warstwą. Posmaruj majonezem na wierzchu. Teraz trzy marchewki na grubej tarce, połóż trzecią warstwę sałatki. Następnie pokrój ogórki kiszone w cienkie plasterki i połóż na marchewce. Ponownie posmaruj majonezem.Teraz drobno posiekaj mięso, ułóż równą warstwę i posmaruj majonezem. Następnie włóż starty ser topiony, posmaruj majonezem. Układamy również starte ziemniaki i chybiamy majonezem na wierzchu. ziemniak. Ostatnią warstwą będzie drobno posiekane jajko, które również należy posmarować majonezem na wierzchu.
warstwy należy solić i pieprzyć do smaku (z wyjątkiem warstw sera i ogórków).
sałatkę należy włożyć do lodówki na 12 godzin, aby się zaparzyła. Następnie możesz podać go do stołu. Dlaczego więc nazywa się salad Death number? Ponieważ na stole ta sałatka zamienia się w prawdziwe arcydzieło. Wystarczy odwrócić salaterkę do góry nogami na duże danie, a przed nami jest już niesamowita sałatka. Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60% - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy