kupaty półprodukty na patelni

Przygotuj w domu kolejne arcydzieło kuchni gruzińskiej. Nawet początkujący kucharz może gotować kupaty według tego przepisu. Ten przepis jest również dobry, ponieważ kupaty są najpierw gotowane, a następnie smażone. Oznacza to, że w wyniku pełnej gotowości nie można wątpić.
RopotushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 100 % 25 g
węglowodany 0 % 0 g
222 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Kupaty-Gruzińskie pikantne surowe kiełbaski z różnych rodzajów mięsa w naturalnej osłonce z jelita wieprzowego. Można je gotować na grillu, gotować lub smażyć. Aby przygotować Kupat na patelni, weź świeże lub mrożone półprodukty. Możesz wziąć czystą wodę z kranu. Olej roślinny - każdy rafinowany bez zapachu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli masz zamrożone, gotowe produkty, rozmroź je. Aby to zrobić, wyjmij je z zamrażarki w ciągu 6 godzin. Jeśli w pomieszczeniu jest gorąco, pozostaw kupaty w lodówce. Z reguły kupaty sprzedawane w opakowaniach są gotowe do gotowania. Ale jeśli kupiłeś kupaty na rynku na wagę lub uszkodziłeś opakowanie, delikatnie spłucz je bieżącą wodą i wysusz. Ostrożnie, aby nie uszkodzić osłonki, pokrój je tak, aby pozostała jedna kiełbasa na raz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do gotowania potrzebujesz patelni z grubym dnem i wysokimi ścianami o średnicy około 20 cm na takiej patelni kupaty będą równomiernie ugotowane i nie będą mogły wyschnąć, jeśli wszystko zostanie wykonane zgodnie z przepisem. Wlej wodę na zimną patelnię i równomiernie rozłóż kupaty. Jeśli bierzesz większą patelnię, pamiętaj, że będziesz potrzebować więcej wody niż wskazano. Wlać tak, aby kąpiele były w połowie w wodzie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na dużym ogniu zagotuj, zmniejsz ogień do średniego. Gotuj kupaty przez 4 minuty i odwróć je na drugą stronę. Gotuj, aż woda prawie całkowicie wyparuje.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj olej roślinny i smaż przez około 10 minut. Ważne jest, aby nie przegapić chwili, aby kiełbaski nie przylegały do dna patelni. W przeciwnym razie delikatna skorupa z jelita może się rozerwać, nadzienie wycieknie, a kupaty zostaną zepsute. W kilku miejscach przekłuj skorupę wykałaczką, aby kąpiele nie pękły.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Aby kąpiele były równomiernie ugotowane ze wszystkich stron, Ustaw ciepło poniżej średniej i często je obracaj. Kiedy są dobrze zrumienione, kąpiele są gotowe.

kupaty są zwykle podawane z ziołami, warzywami i sosami. Jednak świetnie komponują się z każdym dodatkiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy