skład / składniki
metoda gotowania
aby Wersja bułek była jak najbardziej zbliżona do oryginału, musisz poszukać mąki ryżowej w pojemnikach. Jeśli nie, zmiel zwykły ryż za pomocą młynka do kawy. Przesiej mąkę pszenną i ryżową do głębokiej miski. Dodaj suche drożdże, sól i cukier do smaku i pamiętaj, aby dodać proszek do pieczenia. Po wymieszaniu składników robimy zagłębienie i zaczynamy dodawać ciepłą wodę z olejem sezamowym, jednocześnie mieszając widelcem, aby nie tworzyły się grudki. Kiedy urządzenie jest już trudne do opanowania, kontynuujemy ugniatanie rękami. Całkowity czas nie przekracza 5 minut.
włóż gotową kulkę ciasta do naoliwionej miski, przykryj folią spożywczą i pozostaw w ciepłym miejscu na godzinę do dojrzewania.
w międzyczasie przygotowujemy nadzienie. W tym celu obieramy i siekamy cebulę i marchewkę, jeśli nie chcesz zadzierać z dokładnym krojeniem słomek, możesz szybko przewinąć cebulę na blenderze i zetrzeć marchewki. Warzywa podajemy w oleju sezamowym przez nie więcej niż pięć minut, od czasu do czasu mieszając, aby się nie przypaliły.
umyte i obrane pieczarki kroimy losowo. Dodaj grzyby do cebuli z marchewką i smaż wszystko razem przez kolejne 3-5 minut, mieszając.
oczyszczony czosnek przepuszczamy przez prasę (lub pocieramy) i wysyłamy na patelnię. Dodajemy tam sos sojowy, chili w proszku i mielony imbir. Z przyprawami kierujemy się do własnych upodobań. Parujemy jeszcze kilka minut, aby całkowicie usunąć płyn i wyłączyć. Chłodzić.
jajka gotujemy, obieramy i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Odkorkuj puszkę tuńczyka i ugniataj konserwy widelcem.
dodaj tuńczyka w puszce do schłodzonego nadzienia grzybowego i wymieszaj.
gotowe ciasto dzielimy na osiem identycznych części i zwijamy każdą w okrąg o grubości do 1 cm. Ściśnij krawędzie bułki, tworząc torebkę.
gotowe bułki gotujemy na parze przez 25 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Mąka ryżowa - 356 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g