skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować koktajl z dyni, weź trochę świeżej lub mrożonej dyni (w tym przypadku używasz świeżo mrożonej dyni), owocowy jogurt do picia i owoce, w tym przypadku są to świeże morele - lato, musisz częściej używać sezonowych owoców.
Krok 2:
Morele dobrze spłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym lub serwetką. Wybierz owoce bardziej dojrzałe i miękkie, potrzebujesz 2 moreli na 2 porcje smoothie.
Krok 3:
Moja dynia jest zamrożona w kostce. Jeśli masz go w całości, musisz go obrać i pokroić na kawałki, wygodne do duszenia lub krótkotrwałego gotowania. Wolę gotować dynię do miękkości, smakuje tak lepiej. Robię to w kuchence mikrofalowej-dosłownie 3-4 minuty przy maksymalnej mocy, a dynia jest miękka i gotowa do spożycia.
Krok 4:
Wszystkie składniki można połączyć, po prostu krojąc je na małe kawałki i rozcieńczając jogurtem. Ta opcja jest również całkiem dopuszczalna dla miłośników teksturowanych potraw, w tym przypadku napojów. Ale nadal jesteśmy przyzwyczajeni do koktajli w postaci zdrojowej konsystencji napoju. Dlatego weź blender i umieść najpierw zmiękczoną tkwę w szklance.
Krok 5:
Usuń nasiona z przygotowanych moreli i umieść je również w misce blendera do dyni.
Krok 6:
Dodaj pitny sosłodzony jogurt.
Krok 7:
Jeśli używasz jogurtu, który nie jest słodki, dodaj trochę cukru, jeśli chcesz. Miałem jogurt truskawkowy i nie było potrzeby go dodatkowo słodzić.
Krok 8:
To wszystko-pozostaje przebić składniki złożone w szklance, aż będą gładkie. Uderzyłem trochę z małą prędkością, a potem powiększyłem i Uderzyłem jeszcze trochę, zanim pojawiła się piana.
Krok 9:
To wszystko, świetny pyszny koktajl dyniowy jest gotowy! Podałam go na podwieczorek, mój mąż i ja bardzo nam się podobało, spróbuj!
smoothie z dyni jest zwykle przygotowywane z dodatkiem owoców kaki o wyraźnym smaku-gruszki, jabłka, pomarańczy. Proponowany przepis dodaje morele do dyni.
na podstawę smoothie z dyni można wziąć kefir, mleko, jogurt, czasami dodaje się wodę, jeśli konsystencja napoju jest zbyt gęsta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Mrożona Dynia - 27 kcal/100g