makaron z serem i jajkiem na patelni

z dostępnych produktów, szybkie, smaczne i satysfakcjonujące! Makaron z serem i jajkiem na patelni jest tak łatwy do zrobienia, że nawet dziecko może to zrobić. Możesz dodać do nich dowolne warzywa według własnego gustu. Danie zawsze pomoże, jeśli musisz pilnie nakarmić rodzinę. Jest to również świetny dodatek do mięsa lub ryb.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 11 g
tłuszcze 24 % 12 g
węglowodany 54 % 27 g
261 kcal
IG: 7 / 93 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić makaron z serem i jajkiem na patelni? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Makaron można przyjmować w dowolnym kształcie. Ale nie musisz brać bardzo małych rodzajów wermiszeli-mogą się sklejać.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj prawie do miękkości. Trochę soli. W czasie gotowania postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Podczas gotowania smakuj makaron, aby nie zaczął się gotować. Ugotowany makaron wrzuć do durszlaka, aby cała woda była z nich szklana.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę, opłucz w zimnej wodzie i drobno posiekaj. Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i smaż posiekaną cebulę przez 2-3 minuty, aby zaczęła się lekko złocić.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ugotowany makaron włożyć do smażonej cebuli i wymieszać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W osobnej misce połącz jajka i starty ser. Dodaj trochę soli i przyprawy. Jako przyprawa możesz ograniczyć się do mielonego pieprzu. Możesz dodać coś do swojego gustu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Napełnij makaron mieszanką sera i wszystko wymieszaj. Smaż makaron przez kolejne 2-3 minuty. W tym czasie jajka pokryją makaron ze wszystkich stron i będą miały czas na pełne ugotowanie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Makaron z serem i jajkiem gotowy! Podawaj je na gorąco! Smacznego!!!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj

jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania"

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / w - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy