skład / składniki
metoda gotowania
przygotujemy wszystkie składniki do przygotowania pysznych kanapek. Aby to zrobić, bierzemy kromki chleba żytniego i, na przykład, szklankę lub małą metalową formę lub coś podobnego okrągłego kształtu o małej średnicy. Teraz za pomocą wybranego przedmiotu wyciśnij kółka w chlebie.
powstałe okrągłe pieczywo suszymy w piekarniku na złoty kolor. Następnie wyjmujemy chrupiące kubki z piekarnika i schładzamy je w temperaturze pokojowej.
w tym czasie przygotujemy pastę do smarowania. Aby to zrobić, trzy sery na drobnej tarce, dodaj niewielką ilość majonezu i wymieszaj składniki.
umyj paprykę, pozbądź się podnóżka i nasion, a następnie odetnij 10 podłużnych kawałków w postaci małych prętów.
gotuj jajka przepiórcze, a następnie obierz je.
przystępujemy do montażu kanapek. Bierzemy krąg chrupiącego rumianego chleba, rozprowadzamy na nim pastę serową, kładziemy jajko przepiórcze na wierzchu. Naprawiamy całą konstrukcję szpikulcem. Na smarowaniu sera obok jajka kładziemy kostkę papryki. W ten sposób zbieramy Pozostałe kanapki.
jeśli nie masz funkcji pieczenia tostów w piekarniku, wówczas krążki chleba można suszyć w zwykłym tosterze lub na zwykłej patelni bez dodawania oleju.
W razie potrzeby do przystawki serowej można dodać trochę posiekanych ziół lub czarnego mielonego pieprzu. Dzięki temu prezentacja będzie jeszcze jaśniejsza i bardziej świąteczna.
kanapki - w zasadzie są to te same kanapki, tylko małe, które można zjeść od razu w całości, w przeciwieństwie do zwykłej kanapki. Taka przekąska waży nie więcej niż 80 gramów (głównie 10-30 gramów). Najczęściej taka uczta jest podawana na stole w formie bufetu lub na przyjęciu. Idealnie nadaje się do lekkich koktajli i wina. Kanapki są bardzo wygodne do jedzenia, a jeśli są również na szaszłykach, ręce się nie brudzą. Tak więc, po zjedzeniu kanapek, możesz od razu bawić się dalej.
ogólnie rzecz biorąc, jest to uniwersalne danie i nadaje się nie tylko do bufetu, ale także do każdego innego stołu. Może to być urodziny i przyjęcie dla dzieci lub po prostu nagła wizyta przyjaciół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g