Zupa z marynowanymi grzybami

aromatyczna zupa z marynowanymi grzybami-pozdrowienia z lata. Bardzo smaczny z bogatym aromatem grzybów leśnych jest łatwy do przygotowania bez świeżych grzybów, ale tylko z małym słoikiem marynowanych. Domownicy będą pełni i zadowoleni. Grzyby można wykorzystać do smaku i dostępności, zupa będzie pyszna w każdym przypadku. Ponadto okazuje się satysfakcjonujący nawet bez mięsa w kompozycji dzięki grzybom.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 71 % 5 g
30 kcal
IG: 80 / 20 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie składników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Moje warzywa, obierz. Ziemniaki kroimy w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę. Na rozgrzanym oleju roślinnym smażyć cebulę z marchewką, aż będzie przezroczysta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ryż gotujemy do połowy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Grzyby myjemy, kroimy na małe kawałki i wysyłamy na patelnię z warzywami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Możesz dodać trochę wody, aby się nie przypaliło.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na patelni wkładamy ziemniaki, smażenie warzyw i ryż, zalewamy wodą, solimy do smaku, dodajemy ziarna pieprzu, drobno posiekany ząbek czosnku. Podpalamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 7 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ubij jajko szczyptą soli.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I wlej cienką strużkę do zupy, mieszając drugą ręką, aby jajko równomiernie rozprowadziło się w bulionie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotuj zupę na małym ogniu przez około 10 minut. Dodaj drobno posiekany szpinak. Wyłącz ogień i pozostaw zupę pod pokrywką na 20 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Lepiej podawaj zupę partiami w glinianych garnkach. Dzięki tej metodzie serwowania smak zupy będzie szczególnie bogaty. Możesz podawać ze śmietaną. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy