pomidory przez maszynę do mięsa na zimę

idealny kęs pomidora, który docenisz w stu procentach! Super przygotowanie pomidora przez maszynkę do mięsa na zimę! 2 składniki, szybkie i łatwe przygotowanie! Możesz dodać do dowolnych potraw: zupy, gulaszu, zapiekanki. Możesz zrobić z niego sos pomidorowy z różnymi przyprawami! I jest przechowywany w temperaturze pokojowej!
Natalia CybulskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
23 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przede wszystkim potrzebujemy świeżych, aromatycznych pomidorów. Wybierz pomidory przede wszystkim ze względu na zapach: powinny silnie pachnieć pomidorami. Preferowane są owoce uprawiane w ziemi. Dobrze umyj pomidory, usuń łodygi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiel pomidory razem ze skórą przez maszynę do mięsa. Możesz również użyć do tego celu WSZYSTKICH rodzajów blendera. Rozłóż masę na patelni z grubym dnem. Polecam właśnie takie naczynia, aby masa pomidorowa się nie przypaliła.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na średnim ogniu zagotuj masę pomidorową. W miarę gotowości utworzy się piana-należy ją usunąć. Możesz posolić masę pomidorową - w tym przypadku uwolni się jeszcze więcej płynu. Ale dodanie soli, czy nie, to tylko twoja decyzja. Możesz gotować zarówno z solą, jak i bez niej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotuj masę pomidorową na małym ogniu przez co najmniej 2 godziny. Zagotuj go do pożądanego stopnia gęstości. Gotuj bez przykrycia, aby płyn odparował.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze umyj i wysterylizuj słoiki w dowolny dogodny sposób. Wkładam słoiki z wodą do kuchenki mikrofalowej na 5-7 minut. Ale możesz je wysterylizować w piekarniku w temperaturze 100 stopni przez 15-20 minut. Lub włóż łyżkę do każdego słoika, aby słoik nie pękł, zalej wrzącą wodą i pozostaw na 5 minut, a następnie spuść wodę. Wystarczy gotować pokrywki przez 5 minut. Nie wybieraj dużych słoików: takich, aby pasta wystarczyła na 1-2 razy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej gorący kęs pomidora do wysterylizowanych słoików i zamknij szczelnie zakrętkami lub zwiń za pomocą maszyny do pisania. Sterylizacja takiego przedmiotu obrabianego nie jest wymagana, ale mimo to, pomimo faktu, że w sosie nie ma octu, jest on doskonale przechowywany w normalnych warunkach pokojowych. Smacznego!

przepis na pomidory przez maszynę do mięsa na zimę będzie szczególnie przydatny dla tych, którzy mają te same pomidory rosnące w ogrodach! Szykowny kęs okazuje się bez zmartwień i kłopotów. Nie marnuje się dużo czasu, produktów też. Jako składnik taki sos jest dobry do wszystkiego(dosłownie!). Jeśli spróbujesz go ugotować, a potem nie oderwiesz!

również taki kęs pomidora można zamrozić w porcjach silikonowych foremek i przechowywać w zamrażarce do czasu użycia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy