Sałatka Isabella z kurczakiem i koreańską marchewką

wyrafinowana i aromatyczna sałatka o delikatnym smaku! Ta aromatyczna sałatka ma delikatny smak. Grzyby i ogórki tworzą aromatyczną nutę, kurczak i koreańska marchewka są pikantne))) Dekoracja w postaci kiści ciemnych winogron-stąd nazwa tej świątecznej sałatki & quot; Isabella & quot;. Zaskocz swoich gości niezwykłym wystrojem)))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 6 g
tłuszcze 50 % 10 g
węglowodany 20 % 4 g
128 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę Isabella z kurczakiem i koreańską marchewką? Przygotuj jedzenie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj jajka do miękkości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój grzyby na talerze.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć z odrobiną oleju.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój cebulę w półpierścienie, Dodaj do grzybów, smaż do miękkości.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój wędzonego kurczaka w kostkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż warstwę kurczaka na talerzu (w którym będziemy podawać), lekko posmaruj majonezem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Marynaty zetrzyj na grubej tarce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połóż warstwę ogórków na kurczaku i lekko posmaruj majonezem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie ułóż smażone pieczarki z cebulą.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Jajka na twardo zetrzyj na grubej tarce...

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Połóż na warstwie smażonych grzybów i posmaruj majonezem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Na wierzchu warstwa koreańskiej marchewki.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Udekoruj) drobno posiekaj koperek i posyp boki sałatki. Pokrój oliwki lub winogrona na pół i ułóż w kształcie kiści winogron. Gałązka pietruszki to winorośl.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wstaw do lodówki na kilka godzin do namoczenia.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    I...zaskocz swoich gości)) Smacznego!

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal / 100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Wędzony kurczak - 117   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy