skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę Isabella z kurczakiem i koreańską marchewką? Przygotuj jedzenie.
Krok 2:
Gotuj jajka do miękkości.
Krok 3:
Pokrój grzyby na talerze.
Krok 4:
Smażyć z odrobiną oleju.
Krok 5:
Pokrój cebulę w półpierścienie, Dodaj do grzybów, smaż do miękkości.
Krok 6:
Pokrój wędzonego kurczaka w kostkę.
Krok 7:
Połóż warstwę kurczaka na talerzu (w którym będziemy podawać), lekko posmaruj majonezem.
Krok 8:
Marynaty zetrzyj na grubej tarce.
Krok 9:
Połóż warstwę ogórków na kurczaku i lekko posmaruj majonezem.
Krok 10:
Następnie ułóż smażone pieczarki z cebulą.
Krok 11:
Jajka na twardo zetrzyj na grubej tarce...
Krok 12:
Połóż na warstwie smażonych grzybów i posmaruj majonezem.
Krok 13:
Na wierzchu warstwa koreańskiej marchewki.
Krok 14:
Udekoruj) drobno posiekaj koperek i posyp boki sałatki. Pokrój oliwki lub winogrona na pół i ułóż w kształcie kiści winogron. Gałązka pietruszki to winorośl.
Krok 15:
Wstaw do lodówki na kilka godzin do namoczenia.
Krok 16:
I...zaskocz swoich gości)) Smacznego!
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal / 100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g