Wołowina z kaszą gryczaną w powolnej kuchence
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej kaszę gryczaną do miski, napełnij wodą, spuść wszystkie śmieci, które wypłynęły na powierzchnię, ponownie umyj.
2. Wołowinę myjemy, kroimy w małe kostki, wkładamy do miski multicookera, wybieramy program "SMAŻENIE" i smażymy przez 15 minut.
3. W międzyczasie obieramy cebulę i marchewkę, myjemy, kroimy w kostkę, rozprowadzamy do wołowiny, dalej smażymy.
4. Obierz czosnek, posiekaj nożem, włóż do miski multicookera wraz z koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem do smaku, dopraw papryką, smaż przez kolejne 5 minut.
5. Rozłóż wcześniej umytą kaszę gryczaną i wlej wodę, zmień program na "kaszę" i ustaw czas gotowania - 35 minut.
podawaj na gorąco, posypując posiekanym koperkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g